Атанасова: Ще работим в полза на двойките с репродуктивни проблеми

Атанасова: Ще работим в полза на двойките с репродуктивни проблеми  | StandartNews.com

По инициатива на народния представител от ГЕРБ-Монтана Десислава Атанасова, съвместно с Фондация „Искам бебе", в Монтана се проведе дискусионна среща във връзка с възможностите за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на семейства и двойки с репродуктивни проблеми. На срещата бяха поканени кандидат-кметовете на ГЕРБ от 11-те общини в област Монтана, кандидати за общински съветници от партийните листи в общините, лекари, директори на държавни структури в областния град, представители на медиите, граждани. На срещата присъства и Радина Велчева – председател на Фондация „Искам бебе", както и домакините в лицето на областния управител на област Монтана Ивайло Петров и зам.-областния управител Нина Петкова.

„През 2012 година от Фондация "Искам бебе" получих приза "Ангел на благодарността". От тогава съм посланик на каузата и ги подкрепям във всички инициативи. Вярвам, че всички заедно, аз като народен представител от този избирателен район, и Вие като бъдещи общински кметове, ще работим в полза на двойките с репродуктивни проблеми в област Монтана. Защото всички ние от ПП ГЕРБ сме обединени около една обща кауза, за доброто на хората и грижите за тях", каза Десислава Атанасова. Тя добави, че заставайки зад тази идея, цели да се постави началото на преодоляването на демографската криза в Северозападна България.

„Радостно е, че все повече общини в страната основават Общински фонд за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на семейства и двойки с репродуктивни проблеми. Вярвам, че Във ваше лице ще намерим добри партньори", обърна се към присъстващите Радина Велчева.
„Това начинание е от огромно значение за жителите на този регион. Имате моята подкрепа и след 25-ти октомври, като кмет на община Монтана, Ви гарантирам, че ще бъдат заложени средства в общинския бюджет. И това е един от основните приоритети в програмата ми като кандидат за кмет на Монтана", заяви инж. Дилян Димитров. Няма нищо по-мило от децата в едно семейство, добави Димитров.

Всички кандидати за общински кметове от ПП ГЕРБ-Монтана подкрепиха инициативата „Нов живот - щастие във всеки дом " на фондация „Искам бебе"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай