Още бъркам времена и числа на италиански

Още бъркам времена и числа на италиански | StandartNews.com

Катедрала носи късмет на таланта от Трънчовица

Подобни кампании помагат на спорта, обяви Ивайло Чочев

Ивайло Чочев е един от младите ни футболисти, които за нула време успяха да направят име, което се разчу из Европа.Талантът от Трънчовица успя с по-малко от 50 мача да си осигури мечтан трансфер от ЦСКА в едно от най-силните първенства на Стария континент - италианската Серия А. Той облече розовия екип на "Палермо", а на "Армията" взеха доста добри пари за него. Началото му в Италия бе трудно, но през тази пролет се превърна в едно от най-нашумелите имена на Апенините. Интерес към него проявиха отбори като "Наполи" и "Интер". "Орлите" обаче не пожелаха да се разделят с него. Защото знаят, че утре той ще струва повече. Скромното и тихо момче от Северозападна България е един от футболистите до 23 години, които се борят за "Спортно чудо на България". Феновете му могат да гласуват за него на - bgchudesata.com

- Ивайло, вие сте сред номинираните за "Спортно чудо на България". С какви думи бихте призовали хората да гласуват за вас?

- Ще бъде честен, сега разбирам за тази кампания. Радостен съм, че съм в класацията. Надявам се тази година да съм показал добри игри. "Серия А" е едно от най-силните първенства и аз играх на прилично ниво. Надявам се това да ми помогне да спечеля.

- Подкрепяте ли подобни инициативи насочени към младите?

- Хубаво е да се стимулират младите талантите. Това е една добра кампания, която само може да помогне за развитието на българския спорт.

- Успяхте ли вече да свикнете с начина на живот в Италия и с кое ви беше най-трудно в началото ?

- Вече се чувствам отлично там. Всичко е наред. В началото ми беше най-трудно с езика. Проблем бе да разбирам какво ми говорят, но след първите шест месеца ми стана много по-лесно. Сега нямам никакви проблеми с комуникацията със съотборниците си или треньорите. На моменти бъркам времена и числа, но вече говоря свободно.

- Палермо е известен със своята архитектура и множеството старинни катедрали. Има ли място, което обичате да посещавате ?

- Има една катедрала, която ми харесва много. Малко ми е далече, но се старая да я посещавам всяка седмица. Тя се казва "Санта Розалия". В града и около него има някои много красиви места, в които обичам да прекарвам свободното си време.

- Храната в Сицилия е известна из цял свят. Кои са любимите ви местни вкуснотии ?

- Наистина храната е много хубава и няма от какво да се оплача. Любимият ми специалитет е паста форно.

- Имате сериозна приятелка. Тя с вас ли живее в Палермо ?

- Тя учи тук, но често ми гостува. Наскоро пак беше при мен в Италия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай