Аз съм чаровен гадняр, казва Били Боб Тортън

Аз съм чаровен гадняр, казва Били Боб Тортън | StandartNews.com

Били Боб Торнтън е звездата в сериала "Фарго", който тръгва по AMC от 28 януари. Героят му е Лорн Малво, гадняр, чиито машинации преобръщат наопаки живота на жителите на малкия град Бемиджи. "Фарго" спечели "Златен глобус" в категорията "Минисериал за 2014 г".

- Защо приехте ролята във "Фарго"?

- Не съм се снимал в сериали от началото на кариерата си. А това беше преди доста време. Тогава имаше различна представа за телевизията. И аз до последно странях от нея. А сега всичките ми приятели търсят хубави сериали Защото има ниша, която не е запълнена. Сега този тип поредици приличат на независимите филми от едно време, въпреки че бюджетът им е 25-30 милиона. 10-сериен филм всъщност е 10-часов независим филм. Мисля, че бъдещето е в телевизията.

- Харесвате ли оригиналния филм?

- Да. Харесвам почти всичко, което снимат братята Коен. Те биха направили такъв сериал. Още в началото са си дали благословията. Моят герой е загадъчният непознат пришълец. Никой не знае защо съм дошъл и какви са намеренията ми. Може би за първи път играя герой, който няма никаква съвест. Честно казано, много е забавно. Целта му е на всяка цена да си свърши работата. Чаровник е, но не в обикновения смисъл на думата. По-скоро е заклинател. Когато благодари, хората знаят, че е искрен. И че е по-добре да не го закачат.

- Разкажете за другите актьори пред камерите.

- Известните имена са другото предимство на неголемия сериал. Продуцентите успяват да намерят точните актьори. Не се опитват да го продадат на чужди пазари заради този или онзи, както правят напоследък. Трябва да имаш десет звезди във филм за 10 милиона, за да си сигурен, че ще си върнеш парите. В сериала ни наистина има от най-добрите - Колин Ханкс, Мартин Фрийман, Алисън Толман, Оливър Плат, Кийт Карадин, Боб Оденкърк. Те са страхотни - както и канадските актьори, които играят второстепенните роли. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай