И други региони да последват Несебър

И други региони да последват Несебър | StandartNews.com

Винаги, когато в България се поставя началото на нещо ново - политическа партия, сдружение или друг субект, отстояващ някакви колективни интереси, скептиците са повече от оптимистите. За българина сякаш стана абсолютно нормално и обичайно да не вярва в собствените си възможности. Свикнахме с отрицанието. Ето защо - не се сещам за много случаи, при които утвърдени и авторитетни бизнесмени от определен регион да са се обединявали от идеи, водени от градивното чувство за кауза - да създават, да помагат и, разбира се, да печелят от труда си.

"Клубът на хотелиерите" се създаде като дружество с нестопанска цел, в чийто устав ясно са записани и целите, и принципите, които ще се отстояват. Примерът на хората от община Несебър може да бъде последван и от други региони на българското Черноморие, защото туризмът трябва да се развива, а проблемите не са малко и решението им зависи само от колективната воля на работещите в туристическия бранш. Похвално е, че се обединяват усилия, че се търси градивното начало, а "Стандарт" отрази тези усилия, както многократно е правил, когато е подкрепял каузи.

Отстояването на интересите на хотелиерите пред местната и централна изпълнителна власт не е задължително да се осъществява от една организация - необходимо е многообразие, но и категоричност в позициите и в отстояване на мнението, че туристическият продукт е общо дело, което зависи и от хотелиерите, и от ресторантьорите, и от концесионерите на плажните ивици.

Проблемите с концесионера през това лято в Несебър породиха задружен отговор - обединение на хора, имащи за цел да създават качествен продукт. Може да се пожелае единствено успех на новото сдружение, дало пример за единодействие, солидарност и съвместна защита на определени ценности и блага.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай