08:25 ч.

21.02.18

2 мин.

0

4

0

Жените са най-привлекателни, когато...

от редактор |

Жените са най-привлекателни, когато...

Жените са по-привлекателни в група, отколкото сами, установиха учени от университета Флиндърс в Аделаида, съобщи в. "Дейли мейл".


Този ефект, наричан "ефект на мажоретките", повишава индивидуалната привлекателност независимо от красотата. Освен това няма значение къде в групата си застанал или колко привлекателни са другите.


"Ефектът на мажоретките" беше установен от предишно изследване на екип от университета на Калифорния. Учените от Австралия искаха да проверят дали могат да възпроизведат резултатите.


В австралийското изследване 130 участници трябвало да оценяват снимки на женски лица, показвани им индивидуално или в група. Когато били по няколко, лицата били оценявани като много по-привлекателни. Учените променяли и мястото на лицата, но това не се отразявало върху преценката за привлекателността.


Според британския козметичен хирург Кристофър Ингълфелд изследването увеличава "загадката" на привлекателността.


"Често се стремим да се откроим от околните, но това изследване показва, че трябва да се радваме, когато сме в голяма група", отбеляза той. „Интересното за това изследване е, че то потвърждава факта за неуловимостта на законите на привличането, които понякога дори се свеждат до математически принципи".


Още през 15-и век Леонардо да Винчи осъзнава за особеното съотношение между частите и цялото, което той нарича "златно сечение".


"По същество най-привлекателните пропорции на хората спазват специалното съотношение, което се повтаря многократно в природата", допълни Ингълфелд.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:38 · 21.02.2018
самец търси жени за осеменяване!!!!
колкото повече толкова по добре за...майка природа
Потребител · 12:10 · 21.02.2018
Така е и в природата, най вече в курника - ето защо ефекта се нарича "ефект на кокошките", а не на мажореткитр - малко жени могат да са мажоретки, но всички са кокошки! Да са ни живи и здрави!
123 · 12:00 · 21.02.2018
Жените са най-привлекателни, когато не говорят.
Потребител · 10:03 · 21.02.2018
Гледай ти, значи затова са възникнали харемите. Имаше една весела песен за това във филма "Кавказката пленница".
Если б я был султан,
Я б имел трех жен,
И тройной красотой был бы окружен.
Но с другой стороны, при таких делах,
Столько бед и забот,
Ах, спаси аллах.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент