По брадата ще го познаете

По брадата ще го познаете | StandartNews.com

Мъжкият аксесоар издава характера, религията и социалния статус на притежателя си

Знаете ли, че брадата издава характера на мъжа? Този аксесоар е признак за религиозен или социален статус. Придава обем и царственост на лицето, може да символизира сила и мъдрост. Брадата се явява последният щрих, определящ визията на мъжа. В днешно време няма правила за носенето й. Потърсихме мнението на фризьора Емил Иванов - ЕМО, който дава съвети как трябва да се поддържа брадата и разкрива символиката й.

1. Дълга брада - улегнал, образован възрастен мъж
2. Катинарчето показва носталгия към миналото, било е най-популярно около средата на 90-те години
3. Бакенбарди - човек, който обича да се забавлява
4. Тънка и само по контура на лицето брада - опит за привличане на внимание
5. Мустак - нахакан мъж. През 70-те години мустакът придобива силно сексуално значение
6. Подкова - притежателят й е бунтар
7. Дръжка - говори за приятен персонаж. Леко ретро е, но не чак толкова, че да дразни. Тази украса избират джентълмени с добро сърце.
8. Пънче - аз съм различен

Специалистът препоръчва: Не я мийте със сапун, а с хидратиращ шампоан

Емил Иванов - ЕМО

Един от най-често срещаните проблеми при оформянето на брадата е фактът, че в началото мъжете, решили да "ъпгрейтнат" лицата си, не изчакват достатъчно тя да порасне. Трябва да достигне дължина поне 3-4 см. Подберете формата според лицето, стила и характера си. Линиите е най-лесно да бъдат направени с машинка за брада "тример", а дължините - с гребен и ножица, защото е по-безопасно, особено ако сте начинаещи.

Брадата се нуждае от специални грижи, които отнемат не повече от 2-3 минути на ден. Основна грешка е миенето й със сапун или гел за лице! Брадата се мие с хидратиращ или изглаждащ шампоан. След това се изплаква обилно с вода и се поставя балсам или маска, а може и продукт без отмиване, който ще придаде мекота през целия ден.

Според типа брада се използват различни техники за стилизиране. Ще споделя с вас две от тях, които използвам за моята брада вкъщи, като човек, който няма особено много свободно време. Първата - оформям брадата със суха вакса, когато искам да подчертая формата или да постигна по-екстравагантна визия.

Другата - оформям брадата с балсам без отмиване от висок клас, тъй като не запушва порите на кожата. След това дооформям с вакса (по-мазна), за да укротя излишно стърчащите косъмчета.

Късата коса е класика, зализаният перчем - хит

Късата коса никога няма да излезе от мода. Няма да сбъркате, ако заложите на вечната класика. Мъжете обичат тази прическа, защото не изисква много специални грижи. След като косата е измита, е достатъчно само да прокарате през нея гребена няколко пъти и вече сте готови за срещи и партита. Това е и най-удобната прическа за летните горещини. Комбинира се перфектно и с леко набола брадичка.

В последните няколко години много мъже избраха зализания перчем. Отстрани и отзад косата е подстригана много късо, а отгоре е оставена дълга. Модата повелява бретонът да се зализва назад или на едната страна. Оформя се нещо като лента в горната част на главата, докато останалата коса е обръсната почти до нула или просто е по-къса. Изглежда свежо, впечатлява дамите, а и най-хубавото - такава прическа може да се направи почти на всякакъв тип коса. На този вид прическа залагат и много от холивудските знаменитости. Брадите тип катинарче и подкова пасват идеално на тази прическа.

Знаете ли, че...
* В Египет само фараонът e имал право да носи брада
* При русите мъже брадата расте по-бързо, отколкото при чернокосите
* В древна Гърция е било достатъчно да си брадат, за да те сметнат за философ
* Евреите смятат брадата за свещена

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай