Новата кола на Агент 007

Новата кола на Агент 007 | StandartNews.com

Aston Martin DB9 GT Bond Edition излиза по-рано заради филма "Спектър"

С излизането на "Спектър", най-новия филм от поредицата за Джеймс Бонд, на пазара ще се появи и Aston Martin DB9 GT Bond Edition. Колата бележи 50 г. от сътрудничеството между британската компания и кинопоредицата за Агент 007.
Класическата визия на DB9 GT е преработена за специалното издание. Детайлите по интериора и екстериора включват сребърни емблеми на Aston Martin и Джеймс Бонд. Гумите са в гланциран черен цвят, подчертавайки агресивната и атлетична визия на автомобила. Интериорът е също толкова впечатляващ с черен кожен салон и шевове, направени от сиви конци. Воланът е с покритие от алкантара и централна конзола от карбон. Плочки с гравираното лого 007 се намират под прозорците, а информационно-развлекателната система стартира със специално направен Бонд тема.

Запазени са обаче характеристики на оригиналната версия. DB9 GT Bond Edition идва с мощност 540 к.с. и 6-литров V12 двигател. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч. за 4,4 сек, максималната му скорост е 295 км/ч.
От уникалната кола ще бъдат направени само 150 бройки. Aston Martin вече приема поръчки от целия свят. DB9 GT Bond Edition e оценена на $237 007 - поредно смигване към легендарния британски шпионин. С автомобила ще получите и специално лимитирано издание часовник на Omega - Seamaster Aqua Terra James Bond Limited Edition, с печат на Aston Martin.

 Bentley обеща най-мощния SUV

Bentley Bentayga ще бъде най-бързият и мощен SUV, създаван някога. Това заявиха от британския автомобилен гигант при представянето на всъдехода.

С какво толкова ще превъзхожда конкурентите? С много неща - 600 к.с. и 6-литров W-12 двигател, ускорение от 0 до 100 км/ч за 4 сек и максимална скорост от 300 км/ч. Директен или индиректен инжекцион ще позволява дори още по-високо представяне и по-ниско излъчване на вредни емисии. Подобна скорост изисква наистина добър контрол. От Bentley залагат на Drive Dynamics Mode и Responsive Off-Road Setting за тази цел. Тази комбинация осигурява избор между цели 8 режима на управление - повече от всяко съществуващо превозно средство.

Колкото до дизайна на автомобила - както винаги Bentyley е шампион и в това отношение. Интериорът е изграден от 15 части, всяка от които изработена от ръчно подбрани дървени, метални и кожени материали. Предните седалки са екипирани със система за настройване в 22 посоки и масажна програма с 6 степени.
Сигурността е поверена на специална система за нощно виждане и навигатор, преценяващ и най-малката промяна в релефа. Инфотеймънт системата пък залага на 80-инчов тъч скрийн, 60GB хард диск и възможност за използване на над 30 езика. Могат да бъдат добавени и още екстри, като хладилник, сервиз за чай, кристални чаши и озвучителна система Naim със 18 тонколони.

Bentley Bentayga SUV ще бъде предлаган с 4 или с 5-седалкови конфигурации, като в момента от компанията работят и върху версия със 7 места. Въпреки че от компанията все още не са обявили цената, тя се очаква да бъде около $200 000. Автомобилът ще се продава от началото на 2016 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай