Новата Астра идва на цена от 29 925 лв.

Новата Астра идва на цена от 29 925 лв. | StandartNews.com

Дебютът е през септември на изложението във Франкфурт

Сред екстрите заслужава внимание системата за постоянно движение на дълги светлини без опасност от заслепяване

Дебютът на новото поколение Opel Astra ще бъде този септември на изложението във Франкфурт, но подробностите за автомобила вече са известни.

Базовата версия на новата Astra стартира в България на цена 29 925 лв. с ДДС. Моделът се задвижва от трицилиндровия 1.0 ECOTEC бензинов агрегат, който преди това бе представен при моделите ADAM и Corsa. Средният смесен разход на гориво е само 4,2 литра на 100 км, твърдят от Opel, като уточняват, че това са най-добрите стойности в класа на компактните модели с бензинов двигател. Ако пък предпочитате дизеловата версия на автомобила, тя стартира на цена от 32 465 лв. за базовия модел.

В оборудването на базовата версия са включени електронна стабилизираща програма ESPplus с ABS и асистенция при потегляне по наклон, LED дневни светлини, климатична инсталация, електрическо задвижване на прозорците и регулиране на външните огледала, система, отчитаща налягането в гумите, шест въздушни възглавници и други.

От екстрите, които можете да си закупите допълнително, специално внимание трябва да се обърне на адаптивната матрична система с LED елементи на предните светлини IntelliLux LEDо. Тя дава възможност за постоянно движение на дълги светлини без опасност от заслепяване на насрещно движещите се превозни средства, като е на цена от 1880 лева.

В листа с екстри е включено и третото поколение на фронталната камера Opel Eye. Тя разполага с функции за разпознаване на пътните знаци TSA (Traffic Sign Assistant), за поддържане на лентата на движение LKA (Lane Keep Assist) с предупреждение за неволно напускане на лентата LDW (Lane Departure Warning), както и с индикатор за дистанцията до движещия се отпред автомобил FDI (Following Distance Indication), предупреждение за сблъсък с движещото се отпред превозно средство FCA (Forward Collision Alert) и функция за аварийно спиране CIB (Collision Imminent Braking).

Цената на системата е 1860 лева.

Предлагани ще бъдат също така инфо-развлекателната система R 4.0 IntelliLink, която разполага със 7-инчов сензорен екран и позволява пълна интеграция на голяма част от функциите на личния смартфон чрез Apple CarPlay и Android Auto, както и новото поколение ергономични седалки на Opel.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай