Infiniti показа в Париж Q80 Inspiration

Infiniti показа в Париж Q80 Inspiration | StandartNews.com

Париж. Infiniti показа ясни сигнали, че има намерение да пробие челната категория на премиум седаните с помощта на впечатляващия концептуален автомобил Q80 Inspiration. Днес той бе представен на Автомобилното изложение в Париж от вицепрезидента на Infiniti Европа, Близкия изток и Африка Франсоа Гупил дьо Буйе и изпълнителния директор по дизайна Алфонсо Албаиса.

Четиривратият фастбек има за цел да раздвижи сегмента с прогресивно купе, стил и дръзки пропорции, с цялостна предизвикателна визия. Дълъг пет метра и широк два, Q80 Inspiration е висок само 1350 мм в най-високата си точка, което допълнително подчертава неговите фастбек линии.

Вратите, които се отварят широко като порта, разкриват артистично съобразения интериор, глезещ сетивата. Четирите индивидуални кожени седалки осигуряват еднакво отношение към шофьора и пасажерите, докато дълбокият панорамен покрив създава усещането за една светла, ефирна и просторна среда отвътре.

Като ярък пример за иновативните технологии Q80 Inspiration представя автономната управляваща система, която подобрява усещането от шофирането. Също така осигурява поглед към високодинамичното и ефикасно хибридно-електрическо задвижване, което се очаква да има 550 к.с. и разход от 5,5 л/100 км.

Като допълнение, новият 2015 Infiniti Q70 направи своята премиера в Европа на шоуто, позволявайки на посетителите да се възхищават на новата визия на динамичния седан. Задвижван от нов 2,2-литров четирицилиндров турбо дизелов двигател, разполагащ със 170 к.с. и 400 Нм и същевременно осигуряващ ниски емисии на въглероден диоксид.

И двете коли - и концептът Q80 Inspiration, и новият седан Q70, олицетворяват разрастващото се портфолио в топ гамата на Infiniti, което е силна индикация за желанието на Infiniti, че има идеята да разшири портфолиото си с 60% през следващите пет години и да увеличи повече от два пъти броя на двигателите и трансмисиите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай