Гонят италианските джигити с Huracan

Гонят италианските джигити с Huracan | StandartNews.com

Италианската полиция ще хваща любителите на превишената скорост по пътищата с най-новото Lamborghini.

След като достави няколко свои машини на катаджиите на Апенините от 2004 г. насам, производителят на суперавтомобили ще снабди пътните полицаи със специална версия на най-новия си шедьовър Huracan. Колата ще бъде на разположение на пазителите на реда до края на годината и ще замени използваните досега модели Gallardo.

Специалният автомобил, който носи името Huracаn LP 610-4 Polizia, беше представен на Държавната полиция на Италия Алесандро Пенза лично от президента и изпълнителен директор на "Automobili Lamborghini" Щефан Винкелман.

Колата, която носи отличителните цветове на местните полицейски автомобили, е оборудвана с 5.2-литров 10-цилиндров двигател с мощност 610 конски сили. Което му позволява да ускорява от 0 до 100 за едва 3.2 секунди, а максималната му скорост е 325 км/ч.

Специално за нуждите на италианските пътни полицаи Huracаn LP 610-4 Polizia е оборудван с камери, които разпознават регистрационни номера и изпращат снимки и видео за проверка до централата в реално време. Освен това патрулът може да получава и обратна информация от колегите си дали преследваният автомобил не е издирван за каране с превишена скорост по-рано или пък за участие в престъпление. За по-сериозни ситуации патрулиращите полицаи имат отделение за съхранения на огнестрелни оръжия и медицинско оборудване за оказване на първа помощ. В допълнение новото полицейско Lamborghini има и специално хладилно отделение, което позволява бързо транспортиране на органи за трансплантации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай