Discovery дебютира до космически кораб

Discovery дебютира до космически кораб | StandartNews.com

Land Rover официално разкри как ще изглежда следващото поколение Discovery. Това стана чрез концептуален SUV автомобил, който бе показан за първи път на живо миналата нощ, ден преди откриването на автомобилния салон в Ню Йорк. Серийният модел се очаква на пазара догодина.

Прототипът Discovery Vision визуализира новия по-динамичен дизайнерски език на Land Rover, като впечатлява с иновативни функции и ненадминати он- и офроуд способности. Концептът демонстрира и забележителни новаторски системи, резултат на много проучвания на технологичния изследователски център на Jaguar Land Rover. При представянето прототипът се появи в компанията на умален модел на космическия кораб Virgin Galactic. Грандиозното събитие се състоя на борда на USS Interpid - американска база в Манхатън за проучвания по земя, въздух и вода.

В Discovery Vision прави впечатление интериорът - едновременно просторен и гъвкав с цял набор от иновативни функции. Една от тях са сгъваемите плоски седалки, които могат да се плъзгат напред или назад чрез сензорен екран в купето. С движение на пръста водачът ще може да трансформира 7-местния Discovery в 6-местен, 5-местен и дори 4-местен автомобил с максимално пространство и комфорт, характерни за модели от типа лимузина. Интериорът на новия прототип на Land Rover изпъква още с уникална по рода си премиум кожа Foglizzo, специално проектирана, за да се почиства лесно и удобно за няколко секунди. Дървеният фурнир по пода и контролното табло, както и аксесоарите в стил Harris Tweed помагат на водача да превърне купето в топло, уютно място с уникален британски дух, прочут с качество и майсторство на изработката.

Прототипът изумява с цял набор иновативни технологии в помощ на шофьора и спътниците му. Впечатление прави новото поколение Human - Machine Interface. Тази система създава поглъщащо мултимедийно изживяване за всички пътници, които могат да се наслаждават дори на видеоразговори чрез монтираните в седалките инфоразвлекателни екрани. Друга технология от бъдещето е Remote Control Drive. С нея шофьорът може да маневрира при ниска скорост, без да се налага да е вътре в купето. Специално внимание заслужават и новите мощни лазерни светлини, които осветяват пътя отпред, превръщайки интуитивно нощта в ден. Посредством лазер новото Discovery също така ще може да се придвижва безопасно по изключително тесни настилки и при стръмен наклон благодарение на функцията "Прозрачен преден капак". Технологията работи с няколко камери, разположени в предната част на автомобила. Те предават картина на хед-ъп дисплея, който я прожектира на предното стъкло. Изображението е напаснато така, че предният капак става напълно невидим. Дисплеят прожектира и познатите данни като скорост на движение, позиция на колелата, ъгъл на наклон и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай