Уличният шик на Кайзера

Кайзера приема овациите

Уличният шик на Кайзера   | StandartNews.com

Карл Лагерфелд пусна моделите си между 2500 зрители в Гран пале

Карл Лагерфелд отново влезе в любимата си роля на артистичен демократ. След като показа една от предишните си колекции за "Шанел" в интериори на супермаркет, сега Кайзера на световната мода пусна скъпоплатените си модели между публиката в любимия му Гран пале. Супердизайнерът този път се беше отказал да театралничи с декори, които в минали сезони бяха като от казино, летище или бистро, за да припомни, че истинската елегантност впечатлява най-много на улицата и сред тълпата. Така той за пореден път демонстрира своята близост с житейската философия на уникалната Коко, за която няма нищо по-важно от естествеността. Великата госпожица, изхвърлила корсетите и шапките торти от гардероба на дамите, вероятно би била доволна от сравнително разкрепостеното дефиле между 2500-те гости. Все пак по стените имаше огромни и луксозни огледала, а столовете бяха в стила на Наполеон Трети.

"Исках всички да бъдат на първия ред. Така могат да видят всичко отблизо. Зрителите след шестия ред винаги се оплакват. Сега никой не може да ме обвини, че не съм се погрижил за него", коментира пред медиите художественият директор на къщата. За есента и зимата на 2016-2017 той предлага облекла в традиционната визия на "Шанел", но без излишните и прекомерни амбиции на "от кутюра". Обувките са с нисък ток, ботушите - с плоски подметки, а между чантите има екстравагантни оферти. Но всичко е за обличане, ходене и носене. Шапките са откровено предизвикателни - между сламени с овална форма и каски за мотоциклет. Те навяват флуиди от лудите млади години на Коко, когато тя върти голямата си и може би единствена любов с английския бизнесмен и полуаристократ Артър Кейпъл, който е почитател до смърт на автомобилите. Разбира се, в творенията на Кайзера винаги всичко е адски актуално. Той просто с лекота и финес се заиграва с постмодернизма. Саката са с джоб за смартфон или с качулки, ръкавиците са без пръсти, якета са украсени с емблематичните за Коко перли.

Лагерфелд, който неотдавна беше обвинен, че е укрил данъци за милиони, флиртува с най-младата генерация звезди. Естествено, колкото и да заема позата на демократ, той предпочита момичета от ентъртеймънт сой.

Наскоро в едно от лицата на марката се превърна Уилоу - 15-годишната дъщеря на холивудския ас Уил Смит. Девойчето, което се изживява като актриса и певица, дебютира на 7 с баща си в "Аз съм легенда". Тя започна да носи дрехите на Кайзера, още когато беше на 13 - тогава снима фотосесия за американското списание "V". Сега тя изгледа шоуто в Гран пале с майка си, Джейда Пинкет Смит, която разбуни духовете на последните "Оскари" с идеята, че нямало достатъчно номинирани чернокожи актьори. Другата тийнейджърка, която влиза в централата на парижката улица "Монтен" като в храм, е 16-годишната Лили-Роуз - момичето на Джони Деп и Ванеса Паради. Засега сладураната, която е копие на майка си, рекламира най-вече слънчеви очила. Но няма съмнение, че я очаква бляскаво бъдеще пред прожекторите, защото Кайзера я определя като "потресаваща представителка на младото поколение, която има всички качества, за да се превърне в знаменитост на съвършения стайлинг". И това няма как да не е така, след като малката наистина е израснала покрай "котешката пътечка" - Ванеса винаги е била сред любимите жени на Лагерфелд, представяли най-добре произведенията му. Тя е и негова стара приятелка. Немецът е от малкото мъже, на които тя доверява мъката си по Джони Деп и обидата от тяхната раздяла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай