Свежата кръв на шоуто

Свежата кръв на шоуто | StandartNews.com

Непознати герои от риалитата са новите тв любимци

Риалити манията ври и кипи, а тази пролет всички шоута предложиха интересни и непознати герои с любопитни истории, които приковават зрителите с още по-голям кеф към дивана и екрана. Талантите и готвачите на bTV всеки път извикват възторг в публиката, а перипетиите сред двойките в експеримента по Нова "Женени от пръв поглед" провокират много дебати и търсения на изконни истини. България продължава да търси поредния талант, а напоследък изникват все по-оригинални участници, радващи зрителите. Ето какви са историите на по-непознатите риалити звезди, които тепърва ще показват майсторство в областите си.

Каролина, бразилката влюбена в България

Каролина Фойерхармел Рибейра от "Мастер шеф" по bTV е родена в бразилското селце Паранасити преди 28 години. Роднините й по майчина линия са с германско потекло, преселили се преди много години в южноамериканската страна. По бащина са с италиански корени. Майка й Кристина е съдия, а бащата й Антонио адвокат. На 6 годинки я записват на уроци по пиано, защото имало музикални преподаватели само по това.
Когато е тийнейджърка семейството се мести в Сао Паоло. Каролина открива цигулката и започва сериозно да свири. Записва се в местния университет. На един концерт среща нашата цигуларка Евгения-Мария Попова, която я кани да учи в България. "За мен беше нещо жестоко да се запозная с нея. Като ме покани да уча в България, нямах никакво колебание. При вас музикалното образование е на много добро ниво. После обаче за музикантите няма работа. Работим много, за малко пари. Така че след време вероятно ще поема другаде", признава Каролина.
Тя е трети курс в музикалната академия на Сао Паоло, когато се мести у нас и записва първи в Консерваторията. Живее в София от 8 години. Има статут на постоянно пребиваваща гражданка. Завършва, овладява и българския, и започва работа тук. Сега свири в оркестъра на "Класик FM". Дава и частни уроци. Тук среща любовта и това е причина да се застои. Запознава се с бразилски челист на име Дави Дарето и вече 4 години са гаджета. "Чувствам се българка вече", казва чаровницата, която е омаяла всички в "Мастер шеф" с позитивността си.
Когато живеела в Бразилия обичала само кучетата като домашни любимци, за котка не щяла и да чуе. Но на една софийска улица ситуацията се променила. Видяла бездомна писана и я прибрала в къщи. След това втора, трета...общо вече са шест. "Но не всички живеят при мен. Намирам ги за мои приятели. Казват ми: "Намери ми котка". И аз отговарям: Без проблем, какъв цвят искаш?", смее се Каролина.
Едната й котка се казва Фифа, в чест на международната футболна федерация. "Другата Фея, но на португалски означава "грозна", а котето е красиво и това е закачката", пояснява бразилката. А третата, която спасила, се нарича Мила и Каролина я отвела при една ваканция до Бразилия.
Обяснява разликата между България и Бразилия така: "И на двете места живеят топли хора. Там обаче като те питат как си, казваш "Добре съм", а тук се придържаш към "Горе-долу". От журито на "Мастер шеф" любимец й е Петър Михалчев, а ето една от най-ефектните й рецепти.

Кинджим (бразилски пудинг от жълтъци)
Съставки:
200 гр. захар
75 гр. кокосови стърготини
10 жълтъка
200 мл кокосово мляко
15 гр. масло (за намазване на тавата)
Жълта ядлива боя за по-жълт цвят (по избор)
Приготвяне:
В една купа сложете всичките съставки и бъркайте до хомогенна смес. Сложете сместа в тава, която е намазвана с масло, в предварително загрята фурна на 180?C на водна баня за около 30 минути. За да видите, дали е готово, горната част трябва да е златиста и с една клечка за зъби продупчете пудинга в средата и ако клечката излиза суха, пудингът е готов. Оставете тавата да се охлади малко и сложете върху нея чиния за сервиране, след което обърнете внимателно, за да падне пудингът.
Сложете го в хладилника за един час!

Методи лети като Карлсон

На Методи Методиев от Банкя му дай да лети. Впечатляващият балансьор от "България търси талант" има порив да разперва криле с неумолима сила още от детството. Едва дочакал да навърши 16 години и хуква към Божурище да се учи да скача с парашут. Изкарал курса, ставал все по-добър. След това влязъл в казармата и по-точно в спортната школа по парашутизъм. Превърнал страстта си в професия и 20 години бил състезател в националния отбор на България. Печелил е куп медали и шампионати.
Методиев има 6300 скока, в 18 от които го спасява резервният парашут. "Когато основният е сгънат, се получава силно въртене и центробежната сила е много голяма, тогава трябва да го откачиш, преди да активираш резервния. В такъв момент си усещаш ръцете твърде тежки, а времето сякаш върви много бавно", разказва 66-годишният смелчага. Летял е с колеги и от връх Мусала. На състезание в град Тула, по онова време в Съветския съюз, поставя световен рекорд. Той скача от 1000 метра 8 поредни пъти право в целта - център, който е 5 сантиметра в диаметър. Има и два световни рекорда в нощни скокове на летището в Кондофрей.
След скоковете на дневен ред в живота му дошъл парапланеризмът, който тъкмо се появявал у нас. Методи казва, че този спорт е по-удобен, защото можеш да си купиш апарата и не зависиш от самолет. С парапланера има куп интересни истории - подобно на героя на Луи дьо Финес е кацал на не едно дърво, случвало се е апаратът да смени изневиделица посоката. "Парапланеристът трябва да е много наясно с метеорологията, кой облак какъв е, кой вятър какво означава и да е вещ във всички детайли", издава едно от правилата той. Обича да лети и с парамотор - това е нещо като парапланер, но с перка и мотор. Извисяваш се като Карлсон! Мечтае тази година да отиде на световното първенство по парапланеризъм в Индонезия. Той е титуляр в националния отбор на България в дисциплината целно кацане.
Балансът с палмови клони, с който набра скорост в "България търси талант", видял в youtube. Вдъхновил се от красотата на номера и философския смисъл на неговото послание. Да го овладее му отнело цели 2 години. Имало моменти, в които му се е искало да зареже всичко, но продължил. Помолил приятели да му намерят клони от палма. Те му изпратили, а той избрал от 50 за изпълнението си 14. Методи благодари на Владимир Величков, кавалджията от оркестър "Канарите", който го подкрепи на сцената, докато представяше номера си. И казва, че изпълнението му нямало да е и на половина толкова успешно без музиката на Величков. Сега той готви новия си номер - пак баланс с палмови клони, но с по-голяма сложност и нови символи, които предпочита засега да запази в тайна.
Методи е семеен и има две дъщери, Аделина и Веселка, както и две внучки. Веселка е цирков артист и е една от най-добрите акробатки и хула-хуп изпълнителки. Сега е на турне заедно със своя съпруг в чужбина. Съпругата на Методи винаги го подкрепя в авио страстите му.

Мартин, жонглиращият с рими,
играе пилот в "Код Лондон"

21-годишният талант се изяви в шоуто по bTV като жонглиращия с рими. Любовта към изкуството посяла в сърцето му бабата по майчина линия. Бил любопитно хлапе, което със зяпнала душа слушало и попивало вълнуващите истории как е гледала Марлон Брандо, за концертите на Джони Кеш и Лайза Минели, как е била на една маса с Висоцки, за магията на Болшой театър. Всичко това се случило, защото дядо му Тодор Гамейски бил търговски представител и пътувал по целия свят, в Лондон, Щатите...
Другият му дядо е Любомир Петрушев е професор по математика. Майката и бащата на Мартин също са математици. "Майка ми е имала възможност да живее в чужбина, но се е върнала тук. И аз като нея вярвам в свободния дух и свободната воля. Те са най-важни", казва Мартин.
Завършил Втора немска гимназия и 95 % от съучениците му заминали да си си пробват късмета в чужбина, но Марти-не. Искал да намери път към успеха в родината. Всеки човек трябва да търси повече себе си, за да достигне другите, казва Мартин. Кандидатствал в НАТФИЗ, приема го проф. Стефан Данаилов. Прекъсва във втори курс и сега отново е в редиците на академията, този път в класа на Ивайло Христов.
Талантът да римува открива в трети клас, когато искал да каже на едно момиче колко го харесва. Изредил чувствата си в мерена реч.
Сега участва в един импровизационен формат "СътвоРиМи", който се случва в "Ялта арт рум", заедно с Константин Кучев, който се изяви в предното издание на "България търси талант" и стана известен с песента си "Лунната крава". Мартин се надява през следващия сезон техния спектакъл да се играе и в някой театър. Те измислят задачи към публиката, хората от своя страна им задават думи, от които Мартин твори стихове, а Константин свири с цигулката и описва всичко с нотите.
Мартин се снимал в хитовия холивудски филм "Код Лондон", който доведе у нас звездата Джерард Бътлър. "Имам много малко роля там. В началото на филма. Аз съм пилот, който по команда натиска копче и бомбардира самолет от въздуха.
Но в тези продукции се усеща едно уважение към всеки - дори и аз имах персонална каравана и гримьор на разположение", разказва той. На репетицията режисьорът го посъветвал да кима по-активно, когато получи заповедта за стрелба. Когато вече снимали насериозно, на Мартин много му се ходело до тоалетна и това придало едно особено напрежение, от което сцената се получила много добре. Режисьорът го потупал по рамото, казал му "браво". "Колкото повече пречещи обстоятелства неща има за преодоляване един актьор, толкова по-добре играе", извадил си поука Мартин. Той обича да скита из пещери, планини, всякакви диви места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай