Принс не е оставил завещание

Принс не е оставил завещание | StandartNews.com

Заформя се финансов скандал около починалия Принс. Първоначално бе съобщено, че неговото състояние ще отиде при "Свидетели на Йехова", но се оказва, че легендарният музикант не е оставил завещание и въпросът за неговото наследство се усложнява.

"Не знам за наличието на завещание и нямам основания да смятам, че починалият е имал такова под каквато и да е форма", написа сестрата на Принс Тика Нелсън в иска си към съда в щата Минесота. Тя обясни също, че се обърнала към институцията, защото е налице спешна необходимост да се предприемат действия за управление на бизнес активите на брат й. В молбата й се посочва, че би искала това да бъде компанията "Бремер Тръст", която се занимава с управлението на корпоративни интереси.

От документите става ясно още, че Тика е единствената близка роднина на 57-годишния певец, издъхнал на 21 април, но той има още петима наследници - полусестри и братя, техните деца и внуци. Те могат да получат значителни суми, макар общият размер на оставеното от легендарния музикант да не е определен засега.

Знае се, че стойността само на музикалните му изпълнения е повече от 500 милиона долара.
В имението му в Минесота има толкова неиздадена негова музика, че тя ще е достатъчна за пускането на нов албум всяка година в течение на един век.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай