Елвис взел свръхдоза нарочно

Елвис взел свръхдоза нарочно | StandartNews.com

Пресли бил толкова зле в края на дните си, че заспивал по време на вечеря и имал нужда от помощ в тоалетната

На 16 август се навършват 39 години от смъртта на Елвис Пресли, но мнозина някогашни негови приближени продължават да разравят костите на Краля на рокендрола и да правят пари от него. Доведеният му брат Дейвид Стенли написа шестата си книга за великия музикант, която ще излезе на самия 16 август. В нея 61-годишният мъж изнася нови пикантни подробности за последните дни на Елвис, които биха разсърдили най-верните му почитатели.

В "Моят брат Елвис" Стенли заявява, че Краля умишлено се е предозирал с хапчета. Той разказва, че певецът му дал зловещо предупреждение за предстоящата трагедия два дни преди смъртта си: казал му, че следващият път когато се видят, той ще бъде "на по-високо ниво". Пресли умира на 42 от масивен инфаркт вероятно причинен от свръхдоза наркотици. Когато семейството му го открива мъртъв в банята в Грейсланд в Мемфис, около тялото му има хапчета и спринцовки. Стенли скрил в джоба си дрогата и другите принадлежности, преди да пристигне полицията. Братът заявява категорично, че Елвис е взел нарочно опасна доза лекарства. В последните си дни певецът бил ужасяваща развалина - приятелите и роднините трябвало да му помагат да използва тоалетната, скверни името на Краля Стенли. Веднъж Пресли дори заспал на масата по време на вечеря и те трябвало да бръкнат в устата му, за да извадят храната.

Майката на Стенли се омъжва за овдовелия баща на Краля Върнън през 1960 година. Когато братът е на 4, семейството се мести да живее в Мемфис. Вече като възрастен започва да работи за Елвис.

Били, братът на Стенли, също написа книга и при това с почти същото заглавие - "Елвис, моят брат".
Последните разкрития на Дейвид бяха последвани от гневни изблици на фенове, които го обвиниха, че се опитва да продава тази история вече 20 години. Те отричат Краля да е вземал свърхдоза и препоръчват на самонадеяния брат да си намери работа. "Индипендънт" го описва по доста цветущ начин при излизането на една от предишните му книги: "Дейвид Стенли е бивш бодигард, бивш наркозависим, бивш евангелист и прави това, което винаги прави най-добре - да бъде доведен брат на Елвис." Равносметката доколко може да се вярва на този някогашен вътрешен човек на Елвис, оставяме на феновете на рокендрола.

Спорове около причините за инфаркта на Елвис текат от години. Преди време група учени доказаха, изследвайки негово ДНК, че певецът е бил генетично предразположени към мигрена, затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания. Учените откриват генна мутация, известна с това, че води до хипертрофична кардиомиопатия - болест на сърцето, която обикновено се среща при мъже на възраст между 20 и 40. Елвис се пристрастява към вредната храна и лекарствата с рецепта, което води до наднорменото му тегло и смъртта му е вследствие на сърдечна аритмия.

Днес стана ясно и че дъщерята на Пресли Лиса Мари се развежда за четвърти път. Бракът й с музикалния продуцент Майкъл Локууд продължи 10 години. Двойката има две 7-годишни дъщери близначки. Лиза иска пълно попечителство над тях, което очертава неприятен бракоразводен процес. Наследничката беше омъжена за музиканта Дани Киоу, за Краля на попа Майкъл Джексън и за Никълъс Кейдж. Бракът й с актьора, който също тези дни обяви, че се развежда, продължи рекордните 108 дни.

Вчера пък си отиде един от дългогодишните приятели и колеги на Елвис - китаристът Скоти Мур, който е бил част от оригиналния състав на Краля на рока. Мур, чиято китарата звучи в хитове като That's All Right, Heartbreak Hotel и Hound Dog, е починал в Нашвил след продължително заболяване на 84. Роден в Гадсън, Тенеси, той започва да свири на 8, а през 1954 г. попада в The Blue Moon Boys - групата на Пресли по идея на легендарния му продуцент Сам Филипс. С нея през 2000 г. Мур влиза в Рокендрол алеята на славата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай