Дауни-младши най-скъп в Холивуд

Съвкупното богатство на милиардерите, според "Форбс", вече е $6,4 трилиона

Дауни-младши най-скъп в Холивуд | StandartNews.com

Първите 10 в класацията са незаменими, смятат от изданието

"Форбс" подреди по богатство известните - актьори, спортисти, политици, бизнесмени. Сред хората на киното изданието за втора поредна година постави на първо място място Робърт Дауни - Джуниър. За периода от юни миналата година до юни 2014 "Железният човек" е натрупал грандиозната сума от 75 милиона долара. "Форбс" отбелязва, че голямата част от парите Джуниър е спечелил от третата част за супергероя от желязо. Той стана най-касов филм за 2013 година, натрупвайки бокс офис от 1,2 милиарда долара. Втори в класацията е Дуейн Джонсън - Скалата, който си е изработил 52 милиона долара. Скоро активът му ще се увеличи - предстои излизането на "Херкулес", където екскечистът играе главната роля.

Номинираният за "Оскар" Брадли Купър се нареди на третото място с 46 милиона. Четвърти е Леонардо ди Каприо с 39 милиона долара, заработени от "Вълкът от Уолстрийт" и "Великият Гетсби". Първата десетка се затваря от Лиъм Нийсън с 36 милиона, Бен Афлек и Крисчън Бейл с изкарани 35 милиона, както и Уил Смит и Марк Уолбърг с по 32 милиона.
Изданието отбелязва, че първите десетима са толкова богати, защото са успели да достигнат особен статут на незаменими. "Средната класа актьори са взаимозаменяеми и лесно могат да бъдат замествани. Присъствието на тези 10 обаче винаги гарантира създаването на блокбъстър. Истината е, че всеки от тях осигурява на продуцентите в пъти повече пари, отколкото е хонорарът им", пишат от американската библия на богатите. "Великият Гетсби" и "Вълкът от Уолстрийт" например са с общ приход от близо 750 милиона долара". Според "Форбс" в следващите години ще има нов крал на богатството - бившето гадже на Майли Сайръс, Лиъм Хемсуърт. "Много е млад, а ако продължи със същите темпове, след 5-6 години ще печели повече от всеки друг", прогнозират от изданието.

Флойд Мейуедър номер едно в спорта, снаха Шарапова е 34-та

Боксьорът Флойд Мейуедър е най-скъпоплатеният спортист в света, отбелязват от "Форбс". Неговата печалба възлиза на стойност от 105 милиона долара, като цялата сума е предимно от наградни фондове. Той е световен шампион в 5 дивизии при боксьорите професионалисти, а общо има 8 титли в три различни теглови категории. Мейуедър е обявяван на два пъти за "Боец на годината" на списание Ring (през 1998 и 2007 година). Втори след него е вездесъщият Кристиано Роналдо, чиято печалба е 80 милиона долара. Тройката допълва баскетболистът ЛеБрон Джеймс, с печалба от 72 милиона. 4-кратният носител на "Златната топка" Лионел Меси е 4-ти с печалби от 64 милиона. Челната десетка се допълва от Коби Браиънт (баскетбол), Тайгър Уудс (голф), Роджър Федерер (тенис), Фил Макелсон (голф), Рафаел Надал (тенис) и Мат Раян (американски футбол).

Рекордната покупка на "Реал Мадрид", Гарет Бейл е на 14-та позиция с печалби от 36 милиона, а съотборникът на Димитър Бербатов в Монако, Радамел Фалкао, е 15-ти в престижната класация на списание "Форбс". Бразилската звезда на Барселона Неймар е веднага след Фалкао, следван от Новак Джокович.

Най-богатият състезател от Формула 1 е Люис Хамилтън с печалба от 32 милиона долара. Мария Шарапова е на 34-та позиция, а светкавицата Юсейн Болт е най-богатият сред лекоатлетите - 45-то място в класацията на "Форбс" с печалба от 23 милиона долара.

Бил Гейтс отново с триумф


Основателят на "Microsoft" Бил Гейтс тази година се завърна като неоспорим лидер в класацията на най-богатите хора в света. През 2013 година състоянието му се е увеличило с 9 млрд. долара и вече възлиза на 76 милиарда. Гейтс заема тази позиция в 15 от последните 20 години. На второ място в списъка на най-богатите хора на планетата е мексиканският магнат Карлос Слим, чието състояние през 2013 г. е намаляло с 1 млрд. долара. Но това едва ли е проблем, ако вземем предвид мащаба на богатството му: 72 милиарда щатски долара. На трето място в класацията е 77-годишният акционер на компанията "Inditex" Амансио Ортега със състояние от 64 милиарда.

Инвеститорът Уорън Бъфет се нарежда четвърти с 58.2 млрд. долара. Пети е основателят и генерален директор на "Оракъл" Лари Елисън с 48 милиарда долара. Братята Дейвид и Чарлс Кох, хазартният магнат Шелдън Аделсън, както и двама от наследниците на империята "Уолмарт" Кристи и Джим Уолтън допълват топ 10.

Във врата на десетката диша основателят на "Фейсбук" Марк Зукърбърг, който е успял почти да удвои своето състояние само за година. В момента то възлиза на 28,5 милиарда долара. Общо 100 от милиардерите през изминалата година вече не присъстват в класацията, а други 16 души са починали.

Броят на милиардерите в целия свят през миналата година се е увеличил до 1645 души, като най-много те са в САЩ - 492-ма. В Европа техният брой е 468, а в Азия - 444. Съвкупното богатство на милиардерите, според "Форбс", вече е 6.4 трилиона долара, или с 1 трилион долара повече от 2013 г.

Общият брой на жените милиардери в класацията се е повишило до рекордните 172, като само за последната година нови 42 жени са увеличили състоянието си до над 1 млрд. долара.
Според изданието увеличението на милиардерите в световен мащаб се дължи най-вече на доброто представяне на капиталовите пазари по света.

Страни като Танзания, Алжир, Уганда и Литва от тази година също имат представители в една от най-престижните класации в света.

Бионсе измести Опра

Знаменитата Опра Уинфри за пръв път предаде волана на друга звезда. Мина я Бионсе, която оглави класацията за най-влиятелни личности в шоубизнеса с приходи от 115 млн. долара между 1 юни 2013 г. и 1 юни 2014-та. Самата Опра Уинфри бе детронирана до четвърто място.
Бионсе печели благодарение на изключително успешния си нов албум и огромното турне, което й е донесло средно 2,4 млн. долара за всеки от 95-те концерта през изминалата година. Освен това списанието отбелязва иновативния маркетинг подход на албума, излязъл с готов видеоклип към всяка от 14-те песни, както и предстоящото съвместно турне на Бионсе със съпруга й Джей Зи, което допълнително вдига популярността им. Не е ясно обаче дали евентуалният развод между двамата, за който се заговори в последните дни, няма да я лиши от доста суми в бъдеще.

Ди Каприо най-интелигентен в Туитър


Успоредно с "Форбс", конкурентите им от "Тайм" пуснаха класация на умниците сред звездите в "Туитър". Изданието използвало факта, че няма звезда без профил във въпросния сайт. Публикувайки различни статуси, известните личности използват социалните мрежи, за да говорят и за ангажиментите и каузите, които подкрепят. Критерии в класацията били броят на сложните думи и конструкции в изреченията. Според изданието по този начин може да се прецени броят на годините, прекарани в обучение, които позволяват да се разбере значението на съответната дума. При преглеждането на хиляди туитове се оказало, че Лео е най-интелигентен в социалната мрежа. Причината - ди Каприо пускал огромен брой туитове, със сложни думички и добре подредени изречения. В десятката се включват още Пати Малет, Джими Кимел, Лудакрис, Грийн Дей, Самюъл Л. Джаксън, Ъшър, Джени Уоу, Уиклеф Жан и Джеси Джей.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай