Винената партия стана пълнолетна

Винената партия стана пълнолетна | StandartNews.com

Оставаме далеч от политиката, макар да стъпихме на 3 континента за 18 г., обяви лидерът Иван Лулейски

Благоевград. Няма друга такава партия като Винената. Тя хем е с принос към политическото многообразие в страната, хем политиката никога не е била и няма да е в дневния й ред. Нищо, че вече навърши пълнолетие. Затова и на най-високия партиен форум нейните членове не идват напрегнати и сериозни, а усмихнати и весели.

В събота към 18.30 часа заприиждаха стотици мъже и жени към "конгресния център" - ресторант в Симитли. Делегатите на 18-ия конгрес носеха различни съдове с вино – повечето стискаха шишета и бъклици, а някои мъкнеха малки туби. За да има достатъчно от „напитката на истината". Пристигнаха делегати от цялата страна, имаше групи чак от Бургас, Поморие, Любимец. На входа ги посрещаше местният чешит и любител на виното Недко Косов. Мъжът, облечен в народна носия и закичил здравец зад ухото, подаваше бездънната бъклица с еликсир на всеки гост. Чак тогава те заемаха местата си в залата.

Над 150 души успяха да присъстват на най-важния партиен форум. Те посрещнаха прави знамената на България, на Европейския съюз и на партията си, докато звучаха химните на страната ни, на ЕС и на организацията. Не мина и без тежки народни хора. Танците спираха само тогава, когато трябваше да се премине към същинската делова работа на конгреса.

„Вече сме пълнолетни, но все така политиката не ни изкушава, макар да има наши симпатизанти на цели три континента – Европа, Азия и Америка. Аполитичността е нашата сила, това осмисля живота ни. Ние сме партия с ново мислене, носител сме на уникалната българска духовност, на човешката добрина и други добродетели. Девизът ни е: Чрез виното да забравим злото", каза неизменният председател и идеолог на партията Иван Лулейски. Тя е създадена на 21 декември през 1996 година, като началото й поставя с няколко съратници, всички привърженици на напитката на боговете. Според него божественият еликсир не само е дал името на партията, но и прави магията, която ги сближава и прави по-добри.

Двама свещеници – отец Методи и отец Георги, осветиха младите вина. Заради многото дъждове и болести по лозята виното тази година е доста по-малко. Затова и само 10 червени и 5 бели вина бяха дегустирани от специална комисия, за да бъде определен най-добрият винар. По-късно за дипломант на Международната винена академия, носеща името на "Свети Трифон Зарезан", комисията определи ветеринарния лекар и общественик Петър Бодуров от Бургас, който започна да готви дипломната си работа, докато другите пиеха и замезваха. Лулейски връчи партийните книжки на 32 нови „винени глави".

„През годината създадохме клубове в Търговище и Сливен. Общо приехме 45 души, от тях 23 са жени. Близо 40% от нашите над 1200 членове са дами", обяви Лулейски. Той раздаде и извинителни бележки на мъжете, които да ги оправдаят пред съпругите им за закъснението, тъй като купонът продължи и след полунощ. Където няма вино, няма любов, категорични са хората във Винената партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай