Немски колега пожела успех на Вежди Рашидов за новия мандат

Немски колега пожела успех на Вежди Рашидов за новия мандат  | StandartNews.com

София. Проф. Моника Грютерс, държавен министър към федералния канцлер и представител на Федералното правителство за културата и медиите, поздрави с писмо Вежди Рашидов по повод встъпването му в длъжност отново като министър на културата на Република България, информираха от пресцентъра на културното министерство. 

В поздравителното писмо до министър Рашидов, подписано от държавен министър проф. Моника Грютерс, натоварена с въпросите на културата и медиите във Федералното правителство, се казва:

„Уважаеми господин министър, позволете ми да Ви изпратя своите най-сърдечни благопожелания във връзка с назначаването Ви за министър на културата на Република България. С голяма радост очаквам нашето бъдещо сътрудничество както на двустранно ниво, така и в рамките на Европейския съюз. Като партньори в Европейския съюз нас ни обединяват общи ценности, но сме изправени също така и пред големи предизвикателства, с които трябва да се справяме като една силна общност. Очаквам с радост нашата лична среща и възможностите за по-нататъшно задълбочаване на традиционно добрите отношения между нашите две страни. Пожелавам Ви много успехи и сполука за справяне с важните задачи, пред които сте изправен".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай