Съветник на Путин гледа своя пиеса в Добрич

Съветник на Путин гледа своя пиеса в Добрич | StandartNews.com

Комедията "Хомо еректус" или "Смяна на жените" е най-новата постановка на добричкия драматичен театър "Йордан Йовков". На премиерата снощи присъства и авторът й Юрий Поляков, който е член на Съвета по култура и изкуства на президента на Русия Владимир Путин и главен редактор на в. "Литературная газета". "Пиесата ми се играе вече 10 години и има вече 298 представления не само в Русия, но и по света. Дори в момента е поставена на сцената на Сатиричния театър в Москва", разказва Поляков.

Поставката в Добрич е дело на режисьора Костадин Бандутов, който й дава името "Смяна на жените", за да е по-разбираема за публиката.

Спира се на пиесата, защото тя третира проблемите на прехода, който в България и Русия е много сходен. "Замисълът е изключителен и зрителите ще видят, че не се стига до смяна на партньора, а до едно душевно разголване на човека до теб, до жестоки истини, третиращи проблематиката на днешното време", споделя Бандутов.

Действащите лица в комедията са разследващ журналист, депутат, новобогаташ и обикновен работник, събрани на едно място заедно със съпругите си. Участват актьорите Красимир Демиров, Владимир Трендафилов, Радомир Андонов, Пламен Маринов, Валентин Андреев - Рафе, Любов Николова, Татяна Христова, Мария Генова и Мария Гинкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай