Рицарска стипендия за малки художници

Рицарска стипендия за малки художници | StandartNews.com

Показват в Министерство на културата 150 творби на ученици

Тамплиерите дават по 900 лв. на победителите в конкурса за детска рисунка

Пет талантливи деца ще получават 9 месеца ученическа стипендия от 100 лв. Наградата дава Орденът на тамплиерите в България на победителите в националния конкурс за детска рисунка "Рицарят в мен", съобщи за "Стандарт" Великият приор на Велик приорат България Румен Ралчев. Стипендията е с 40 лв. по-голяма от държавната.

12 000 деца от цялата страна се включиха в конкурса, организиран от рицарите. Най-добрите 150 рисунки ще бъдат изложени в Деня на детето на 1 юни в зала "Средец" на Министерство на културата. Изложбата ще бъде тържествено открита в 13,30 ч, като на церемонията се поканени министрите на културата и на образованието - Вежди Рашидов и Тодор Танев, зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева, губернаторите на София-град и София-област, ръководството на столичния инспекторат по образование.

Децата изобразяваха рицарството днес - помощ на пострадали при бедствия, линейка, която спасява ранени в катастрофа, ученици, които помагат на възрастни хора да минат на пешеходна пътека, разказа Ралчев.

Журито е премирало още 15 рисунки, за които авторите им ще получат грамоти. 20-те творби са издадени в специална брошура за изложбата. Те ще бъдат и на афиша за нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай