15:05 ч.

11.10.17

2 мин.

0

0

0

50 топ артисти в Конкордиа фестивал

от Стандарт |

50 топ артисти в Конкордиа фестивал

50 международно признати творци участват в първото издание на Конкордиа фестивал за съвременна музика и изкуство. Престижният арт форум ще събере познавачи в "София лайв клуб" на 13, 14 и 15 октомври. Целта на събитието е да разработи експериментален cross-over естетически подход и нови модели на взаимодействие. Въпреки че музиката е в неговия център на интереси, също толкова важна роля играят театърът, балетът, литературата, визуалните изкуства. През трите дни - с по две или три събития във всеки един от тях - ще бъдат представени камерна опера, четири мултимедийни зрелища, поетичен джазово-импровизационен спектакъл, два мултимедийни концерта. Програмата включва множество световни и български премиери на произведения от именити наши и чужди автори, лидери в модерната композиция, театъра, мултидисциплинарното и мултимедийното изкуство.
В създаването на Конкордиа фестивал участва талантлив международен творчески екип от световноизвестни изпълнители - десет солисти, два ансамбъла, четиринадесет композитори, пет писатели и седем визуални артисти от България, Франция, Дания, Германия, Люксембург, Полша, Чехия, Русия, Япония и САЩ. След края на фестивала избрани части от продукцията ще бъдат представени и в чужбина - Европа, Скандинавия, Америка и други.
Гости на фестивала са Донатиен Мишел-Дансак - сопран, Елмира Дарварова - цигулка, Ирина-Калина Гудева - глас и контрабас, Георги Василев - китара, Любомир Денев - пиано, Токе Молдруп - виолончело, Галя Коларова - пиано, Фриц Бертелсен - кларинет, Дейвид Хилдебранд - ударни инструменти , Негина Стоянова - цигулка, "Обединени инструменти на Люсилин" и "Контемпоранеа електроакустичен ансамбъл".
Основател и артистичен директор на Конкордиа фестивал е международно известната контрабасистка, певица и мултидисциплинарна артистка Ирина-Калина Гудева.


Повече информация за програмата на фестивала има на Facebook страницата му


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент