Старозагорската опера примамва и с кулинарни прделожения

Старозагорската опера примамва и с кулинарни прделожения | StandartNews.com

Срещу все билет меломаните получават 20 на сто отстъпка от отбрани италиански ястия в известен старозагорски ресторант

Старозагорската държавна опера, която преживява тежка финансова криза, вече примамва своите зрители и с кулинарни предложения. Срещу всеки закупен билет за „Севилският бръснар" зрителите ще могат да ползват 20 та сто отстъпка от менюто в известен старозагорски ресторант във вечерта преди или след спектакъла, обявиха от ръководството на трупата. Менюто е от италианската кухня, а шеф-готвачът е обещал и други изненади.

На 37 години авторът на жизнерадостната комедия „Севилския бръснар"Джоакино Росини вече се радвал на славата си на композитор, но никога не изоставил и другата си любов – кулинарията, припомнят неговите фенове. В дома си в Париж Маестрото давал бляскави „музикални" обеди, а в съботите 30 избрани гости се наслаждавали на изисканите му блюда. Министри, посланици и аристократи от онова време мечтаели да попаднат на неговите великолепни приеми, на които остроумният и щедър домакин угощавал гостите с блюда, измислени от самия него. Росини искрено вярвал, че висшата кулинария и прекрасната музика са „две дървета от един корен". През целия си живот той се стремял към постигането на тази хармония. Преди няколко години в Париж излиза книгата „Росини и грехът на лакомията". В нея са публикувани около 50 рецепти, измислени от самия композитор. Прочутата салата „Фигаро" например съдържа варен телешки език и канелони (макарони) а ла Росини. Световно известното „Турнедо Росини" пък е пържена телешка изрезка с пастет от гъши дроб и сос от мадейра.

Бляскавият спектакъл на „Севилският бръснар" се завръща на старозагорска сцена на 14 май след двете си изключително успешни турнета в Пловдив и Пазарджик и Пловдив, при пълни салони и много овации, канят с кулинарното предложение своите верни приятели от операта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай