Сакскобургготски раздаде десетки автографи

Сакскобургготски раздаде десетки автографи | StandartNews.com

Симеон Сакскобургготски раздаде десетки автографи преди вечер във "Виваком арт хол". Там царят експремиер представи автобиографията си "Симеон II - една необикновена съдба", издадена от "Сиела". Десетки известни личности от различни режими и партии дойдоха да поздравят автора. Той и съпругата му Маргарита посрещаха гостите с усмивка за всеки. Сред тях бяха вицепрезидентът Маргарита Попова, служебният премиер Георги Близнашки и предшественикът му Пламен Орешарски, почти цялото правителство на НДСВ и действащи политически фигури. Колоритният някогашен председател на парламента Гиньо Ганев и колегата му Благовест Сендов също уважиха излизането на твърде любопитната книга. Сред публиката имаше историци от Алма матер и БАН. Сред дипломатите беше посланикът на Малтийския орден в Италия Камило Дзукело. Управителят на БНБ Иван Искров категорично отклони журналистически въпроси за КТБ с уточнението, че е дошъл като читател, а не като гуверньор.

Журналистът и ексдепутат Станимир Илчев, академик Георги Марков и директорът на издателството Веселин Тодоров представиха книгата. Царят говори последен, посрещнат с аплодисменти и изпратен на крака.

"Новината е, че никога няма да напусна България. А на страница 14 е продължението: "... въпреки че продължавам да бъда превръщан в жертва на злонамерени мерзости". Трябва да загърбим синдрома "Вуте", да погледнем по положителен начин и всички да осъзнаем, че България има огромен потенциал, народът го има. Напоследък съм дълбоко загрижен и разтревожен за това, което се случва в България, за тежкия политически момент, пред който сме изправени. Би било чудесно всички да намерим заедно една дума, която да ни сплоти. Най-голяма радост до края на живота ми би било в най-скоро време да се каже, че българите са способни и достойни партньори на Европа и света", заяви Симеон Сакскобургготски. После той обеща да разпише книгите на тези, които оставят визитните си картички.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай