Потър и компания се завръщат за куидич финала Бразилия - България

Потър и компания се завръщат за куидич финала Бразилия - България | StandartNews.com

Любимата писателка на малки и големи Дж. К. Роулинг нажежи емоциите на почитателите на магическия свят на Хари Потър и компания до червено. Британката е написала нова история за приключенията на магьосниците на фенсайта си PotterMore.com, пише в. „Индипендънт".

Вълнуващите преживявания на героите ще се случват на фона на финала на Световното първенство по куидич между Бразилия и България в текст от 1500 думи, който ще бъде публикуван на 11 юли в сайта на писателката.

 Хари, Хърмаяни и Рон вече ще са чукнали 30-те, а историята е написана под формата на статия във вестникарска клюкарска рубрика, и то от небезизвестното перо на скандалната Рита Скийтър. Това, което писателката издава досега е, че Хари е близо 34-годишен, има няколко „сребърни" кичура, но още носи емблематичните си очила - някои неща никога не се променят. Хари обаче има нова придобивка - още един белег над дясната скула, надяваме се, че разказът ще разкрие мистерията покрай неговия произход, вероятно вследствие на работата му като аврор(бел.ред. за мъгълите сред читателите ни - ловец на черни магьосници) в министерството на магията. Рижата грива на Рон пък явно ще оредява, а Хърмаяни е с кариера и майка на 2 деца.

Двама палавници има и Хари, а жена му Джини и синовете му са с него в лагера на играчите на Световното първенство, където ще бъдат представени на великия куидич-играч от България Виктор Крум. Авторката на материала дори спекулира с психическото здраве на Рон, като казва, че сблъсъкът с Волдемор му е нанесъл непоправими щети. Става ясно, че той е бил принуден да напусне поста си в Министерството на магията по необявени причини. Роулинг обаче спира дотук с информацията - колкото просто да погъделичка фантазията на феновете по цял свят.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай