Фентъзи на осмокласничка спечели "Недоизречено"

Фентъзи на осмокласничка спечели "Недоизречено" | StandartNews.com

Откъс от фентъзи роман спечели безапелационно първа награда в шестото издание на нестандартния литературен конкурс "Недоизречено". Авторката е 14-годишната Мария Карабова, осмокласничка във Френската езикова гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" - Пловдив.

"Това е последната глава от първата книга на трилогията, която пиша. Разказва се за момиче, произхождащо от древен род, което се влюбва в обикновено момче и му показва тайните на света. Заедно с приятелите си спасяват света. В началото един от главните герои - лошият вампир, се бие срещу тях, но после минава на тяхна страна. Получава се любовен триъгълник между момичето, момчето и вампира", обясни Карабова.

Тя получи 100 лв. премия от проф. Димитър Димитров, ректор на Висшето училище по агробизнес, както и едногодишна безплатна читателска карта от директора на НБ "Иван Вазов" - Пловдив, Димитър Минев. Специалната награда на конкурса беше връчена на поетесата Любка Славова от Пловдив заради уникалното съчетание на текст и мелодия в творбата й. Призът за участник над 21 години журито даде на Бехрин Шопова - Бети.

Докато на 13 март, петък, вървеше награждаването на победителите в пловдивската книжарница "Кафе-клуб Сиела", в художествена галерия "Дарение Светлин Русев" - Плевен, поетесата Албена Декова даде старта на следващото, седмо издание на "Недоизречено".

Текстовата матрица се намира в официалния сайт на Стефан Бонев: http://stefanbonev.eu/, както и в профилите му в социалните мрежи Фейсбук и Гугъл плюс. Готовите произведения трябва да се изпращат на електронна поща: [email protected], до 24 ч. на 10 април 2015 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай