Фенове на Пратчет с петиция до Смъртта

Фенове си поискаха Тери обратно от Смъртта

Фенове на Пратчет с петиция до Смъртта | StandartNews.com

Върни ни го обратно, той те направи известна, шегуват се читателите

Тери Пратчет, който създаде необикновения свят на Диска с много хумор и фантазия, получи куп симпатични жестове от читателите си, макар и посмъртно. Фен клубовете на британеца се надпреварват с екстравагантни идеи, с които да изпратят любимия си автор.

Една от тях е подписана от над 5000 фенове на писателя. И представлява петиция, в която всички те умоляват Смъртта да върне обратно Пратчет. Смърт е главен образ, който има роля 38 от 40-те романа от поредицата на сър Тери и към която авторът винаги има особено хумористично отношение. Речта му винаги се изписва с главни букви. Вместо като зловеща фигура авторът го представя по-скоро като умен човек, който просто има нелицеприятна работа.

Подписката се събира в сайта change.org и е озаглавена "Върнете Тери Пратчет". Описанието гласи: "Защото Тери Пратчет каза: "Има случаи в живота, когато хората трябва да знаят кога да не пускат нещо. Балоните са създадени да научат малките деца точно на това". "Пратчет превърна Смърт от омразна фигура в много обичан и дори добре приеман образ. На никой друг не му пукаше за теб, Смърт. Дължиш му", пишат феновете по повод петицията.

Някои решиха да си татуират любими образи от Света на Диска върху тялото си, а ресторанти на Острова вече предлагат сладкиши, в които четири слона крепят земята, както уверява красивата фантазия на писателя. Социалните мрежи се изпъстриха с рисунки, в които Пратчет се среща с любимия си персонаж Смърт.

В Русия пък почитателите му решиха да положат цветя пред британското посолство в Москва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай