Военни оркестри свириха Лейди Гага

Военни оркестри свириха Лейди Гага  | StandartNews.com

Духовите музиканти посрещнаха Гергьовден с парад и концерт пред 12 000 души в "Арена Армеец"

Мощни кавъри на хитове на Лейди Гага, Майкъл Джексън, Бионсе, Кейти Пери, Том Джоунс, "Earth, Wind & Fire" и "Дийп Пърпъл" очароваха 12 000 души в "Арена Армеец" вторник вечерта.

Уникалният двучасов спектакъл на военните духови оркестри бе организиран в навечерието на 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия. Входът беше свободен. Залата едва успя да побере хора от различни възрасти, които искаха да видят и чуят майсторските изпълнения на музикантите от Представителния гвардейски духов оркестър и още 7 военни ансамбли от страната, както и гости от Румъния и Гърция. Те представиха с виртуозност и интересна хореография различна по жанр и стилове музика. Наред с военни маршове звучеше и "Дилайла" на Том Джоунс. Представителният оркестър на военновъздушните сили пък изпълни вечната "Smoke on the water". Заедно с младите таланти от Детския радиохор пък прозвуча "We are the world" на Майкъл Джексън. Гръцкият духов оркестър от Солун напълни душите на зрителите с традиционно сиртаки. Музикантите от Констанца пък поканиха на валс публиката. Всеки от оркестрите си тръгваше от залата под гръмки аплодисменти. Публиката аплодира и военнослужещите от Националната гвардейска част с командира бригаден генерал Боян Ставрев, които изпълниха сцени от спектакъла "Искри". На сцената забиха и музикантите от рок група "Кикимора". Те изпълниха рок сюита с теми от легендарни парчета, както и произведението "Highland Cathedral" заедно с военните духови оркестри.

В "Арена Армеец" извисиха глас на "You Raise Me Up" на Westlife Орлин Горанов и оперната прима Еделина Кънева. В спектакъла взе участие и детският радиохор на БНР, момичетата от струнно трио "Хипнотик", танцьори от училището за танцово изкуство и мажоретният състав към читалище "Христо Ботев 1884" от Ботевград.

На финала на спектакъла "Моя страна моя България" на Емил Димитров бе изпълнена прочувствено от всички участници в концерта и от цялата публика. Пищна заря в нощта преди празника на армията ознаменува края на парада на военните духови оркестри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай