Ветерани победиха в Сан Ремо

Ветерани победиха в Сан Ремо  | StandartNews.com

Елтън Джон, Ерос Рамацоти и Никол Кидман бяха сред вип гостите

Групата "Стадио", създадена през 1977-а, спечели от петия опит

Ветераните от групата "Стадио" триумфираха в Сан Ремо от петия път. Музикантите спечелиха 66-ия фестивал на италианската песен, чийто финал беше в събота вечерта в историческия театър "Аристон". Те взеха златната статуетка - палма с лъв, символ на град Сан Ремо, с песента "Un Giorno mi dirai" ("Някога ще ми кажеш"), която разказва за любовта на един баща към дъщеря му. "Сан Ремо" е сцена, на която артистите се завръщат често, но първенци сред тях са именно "Стадио", създадени през 1977-ма. Те участваха за пети път, след като през 1984 г. и 1986 г. бяха класирани последни. Те имат зад гърба си 39 години на музикалната сцена в Италия, като за това време са издали 26 албума. "Стадио" е с променлив състав през годините като в момента се състои от четирима членове - Гаетано Куриери, Андреа Форнили, Роберто Дрованди и Джовани Пецоли.

Фестивалът е традиция в италианската култура, приковавайки вниманието на многомилионна публика пред екраните. Само миналата година той беше гледан от повече от 11 милиона зрители. От неговата сцена започват кариерата си много известни италиански певци, включително Андреа Бочели и Ерос Рамацоти. През фестивалната седмица, освен състезателите на сцената, се изявяват блестящи певци от Италия и Европа. Тази година сред големите звезди бяха Елтън Джон, Лаура Паузини, Ерос Рамацоти, групата "ПУХ", 99-годишният италиански лекоатлет Джузепе Отавиани. Холивудски блясък разпръсна Никол Кидман, която се качи на сцената в сряда. Тя отговори на няколко лични въпроса и получи огромен букет рози от италианския актьор Габриел Гарко. "Толкова е хубаво да съм тук. Аз съм влюбена в Италия още откакто бях тук за първи път на 17 години. Връщам се толкова често. Така че е прекрасно да съм отново с вас тази вечер", каза Кидман, която носеше завидна колекция диамантени бижута по себе си.

Шестнайсетте финалисти изпълниха отново псните си в събота вечер. Челната тройка беше оформена от вота на зрителите, експертно жури и журналистическото. Франческа Микелин остана на второ място, а Джовани Какамо и Дебора Юрато - на трето. Както е известно победителят от "Сан Ремо" получава правото да представи Италия на "Евровизия". Конкурсът ще се проведе през май в Стокхолм. Но "Стадио" се отказаха от това право. Засега не се знае на кого ще се падне тази чест. Миналата година оперното трио "Il Volo", които спечелиха "Сан Ремо", заеха трето място на "Евровизия.
На финала на фестивала, както "Стандарт" писа" беше поканена да участва и Габриела Йорданова от Русе, която представи страната ни на Детската Евровизия 2015. Габи изпълни песента It's a Man's World, чийто великолепен оригинал е на световноизвестния Джеймс Браун.

Габриела участва за втори път в музикалния форум. Тя се включи за пръв път в детското му издание през 2010 г., когато бе едва седемгодишна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай