Суинг и денс купони в София и по морето

Суинг и денс купони в София и по морето | StandartNews.com

Звезди от световната денс и суинг сцена ще пристигат за фестивали в България това лято.

11-ото издание на най-голямото електронно събитие на Балканите - "Солар съмър", ще стартира на 25 юли. На "Какао бийч" на Слънчев бряг купонът ще се вихри в 6 поредни уикенда и 10 партита. За откриването на единствения фестивал за електронна музика у нас ще пристигне техно иноваторът Ричи Хоутин с концепцията Мinus, 5-членен екип и 3-ма гост-диджеи. Заедно с него зад пулта ще застане един от ветераните на Ибиса, Пако Осуна, с който феновете се запознаха на "Солар ийстър 2013". Вторият гост диджей е изгряващата звезда Фабио Флоридо. Италианецът се влюбва в техно музиката през 2003-а и от тогава е непрестанно във вихъра на ритъма и светлините.

"Когато намериш баланса между страстта към музиката и чистата любов към нощния живот, значи си намерил перфектната комбинация да изградиш нещо уникално", категоричен е Фабио.

Сред диджеите на събитието ще бъде и Любо Урсини от "Ялта клуб", който е емблема за българската електронна сцена.
Електро суинг титаните The Correspondents ще зарадват българската публика този петък. Англичаните идват по покана на The Smugglers Collective, а концертът се ситуира в Маймунарника в Борисовата градина. Брус и Чъкс се срещат с българските си фенове за трети път. Двамата ще представят и първия си дългосвирещ албум "Puppet Loosely Strung", който издадоха в началото на годината. Меломаните ще се насладят на нови хитове като "Fear & Delight" и "Well Measured Vice", както и на утвърдените им парчета "Washington Square", "WhatТs Happened To Soho", "I Wanna Be Like You". Преди дуото сцената ще подгреят The Smugglers Collective за един сет, микс от суинг от 20-те години на ХХ в. до днес.
Тази събота пловдивчани ще могат да присъстват на "Лаута опен еър" - първия фестивал за изкуство и музика. В един от култовите пловдивски паркове купонът ще продължи над 15 часа и ще представи редица събития, разделени в модули. Арт програмата ще започне в 10 часа сутринта и ще продължи до осем вечерта. Присъстващите ще могат да се включат в работилници, хендмейд базар, ходене по въже, боди арт за деца и други. Младите автори Гергана Митева и Адриан Иванов ще покажат изложба и арт инсталация.

В музикалната програма е включен диджей сет на Антон Кефилев. След него в програмата ще се включат други култови диджеи. Специален гост на арт фестивала е немският майстор зад пулта и продуцент Шайн.

За две участия у нас идва и обичаната британска банда "Touch and Go". Ванеса Ланкастър и Джеймс Линч ще зарадват феновете си на 25 юли с лайв на терасата на столичния клуб "III етаж". Ден по-късно световноизвестното дуо заминава за Българското Черноморие, където шоуто им е на плажа на "Casa Real" в Свети Влас. Там ще бъдат подгрявани от "Аренбилишъс" - Мей и Алекс. Началото на всички купони е 21 часа.
Иван Русланов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай