Майкъл Джексън мразел Принс

Майкъл Джексън мразел Принс | StandartNews.com

Не е тайна, че Принс гледал на Майкъл Джексън като на свой основен конкурент и има много истории, които са се превърнали в градски легенди за това как той се опитвал да дразни Краля на попа. Когато Джако го поканил да си сътрудничат за предстоящия суперхит Bad от 1987-а, Принс не само отказал предложението, но и направил подигравателен запис на песента и го изпратил обратно на Краля. Когато Майкъл отишъл на концерт на Принс през 2006-а, изпълнителят слязъл в публиката, отишъл до Джаксън и агресивно свирил на баса си точно в лицето му. Има и още истории в този дух.

Докато двамата музиканти никога не са признавали публично враждата си, наскоро се появи аудиозапис от 1988-а, в който Джаксън обсъжда презрението си към Принс. Записът, изпратен на "Дейли мирър", е направен по времето, когато Джако пише биографията си „Лунна разходка".

"Не обичам да бъда сравняван с Принс изобщо. Доказал съм се още от малък. Не е честно. Той мисли, че аз съм му противник. Надявам се, че той ще се промени, тъй като е способен да се нарани. Той е от тип хора, склонни към самоубийство", казва Джако. След малко става още по-откровен: "Той беше толкова груб - един от най-големите грубияни, които съм срещал. Принс е бил много подъл и груб към семейството ми."

Джако разказва още една смешна история от 1983-а, когато той и Принс се включват в концерт на Джеймс Браун. По време на изпълнението Принс объркал фалшива лампа, част от декора, с истинската, опитал се да се завърти около нея, но тя паднала в публиката заедно с него. "Направи се на глупак. Хората тичаха и крещяха. Беше толкова неудобно. И всичко беше записано", подигравателно разказва Джако.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай