Златната палма остана във Франция

Златната палма остана във Франция | StandartNews.com

Еманюел Берко и Руни Мара си поделиха женската награда

Френският филм "Дийпан" на Жак Одиар триумфира със "Златната палма" на фестивала в Кан. Лентата разказва за бивш военен, жена и момиче, които бягат от раздираната от гражданска война Шри Ланка към Париж с паспортите на починало семейство. Гран при спечели "Синът на Саул" на дебютиращия в игралното кино унгарец Ласло Немеш. Журито отличи The Lobster на гърка Йоргос Лантимос. Французойката Еманюел Берко и американката Руни Мара - те си поделиха приза за най-добра главна роля. При мъжете шампион стана французинът Венсан Лендон за играта си в "Законът на пазара". "Златната палма" за късометражка отиде при Waves '98 на ливанеца Ели Дагер.

Италианската преса не скри разочарованието си и писа, че журито изцяло е пренебрегнало тяхното кино, а то беше много добре представено в конкурсната програма, смятат на Ботуша. Италианският министър на културата Дарио Франческини обаче написа в Туитър: "Кан е голям фестивал дори когато италианците не печелят".
Отвъд кинаджийските страсти кипеше купонът на сезона - Наоми Кембъл събра каймака на хайлайфа за 45-ия си рожден ден.

Тортата беше с гигантски размери и кула от бадемови курабийки, носена от 6 човека. Черната перла разливаше шампанско на гостите, сред които беше Лео ди Каприо. Той е приятел на новото й гадже, което бързо бе разкрито от медиите - Берт Хедай, собственик на състезателен отбор с електрически автомобили.
Наоми блестеше в бял тоалет на Версаче.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай