За купона възраст няма

За купона възраст няма  | StandartNews.com

Комедията е достойна за камерата на Уди Алън, казват критиците
"100-годишният старец, който скочи през прозореца и изчезна" е сред най-гледани шведски филми на всички времена

Книгата "100-годишният старец, който скочи през прозореца и изчезна" на Юнас Юнасон е едно от най-свежите, забавни и оптимистични творби, излизала напоследък у нас. Достоен за филм на Уди Алън или за перото на Кърт Вонегът, романът ще ви накара да се превивате от смях. А сега вече ще можем да го видим и на голям екран под режисурата на Феликс Хернгрен, който е и съсценарист с Фанс Ингемансон.

След дълъг и изпълнен със събития живот Алан Карлсон се озовава в старчески дом, който смята за своя последна спирка на земята. Единственият проблем е, че доброто здраве не го напуска, а смъртта не бърза. На стотния си рожден ден той решава да избяга през прозореца на стаята си, за да се спаси от тържественото честване. По домашни пантофи и без план за действие Алан предприема неочаквано и за самия себе си бягство, изпълнено с безброй невероятни приключения. Спонтанно извършена кражба на куфар, собственост на престъпна организация, го среща с колоритни приятели, които с готовност се присъединяват към него.

Алан Карлсон ще се върне в миналото и ще се срещне лично с най-знаменитите политически фигури по земното кълбо - от Франко до Сталин и от Труман до Дьо Гол. И навсякъде ще свърши по нещо "полезно", оказвайки влияние върху най-важните световни събития. В ролите са Роберт Густафсон, Ивар Викландер, Дейвид Виберг и Миа Скарингер.
Филмът бързо се нареди сред 6-те най-гледани шведски продукции за всички времена.
Зрители и критици го определят като "съвременния Форест Гъмп".

"100-годишният старец, който скочи през прозореца и изчезна" ****

Анистън се връща в "Шефове гадняри 2"

Продължението на хитовата комедия от 2011-та "Шефове гадняри" отново събира Джейсън Бейтман, Чарли Дей и Джейсън Съдейкис в любимите на всички неудачници Ник, Дейл и Кърт.

След като им е писнало да се подчиняват на някого, те решават сами да си станат шефове, като започнат собствен бизнес. Но хитър инвеститор бързо им издърпва килимчето под краката. Изиграни и отчаяни, тримата кандидат-предприемачи измислят объркан план да отвлекат сина на инвеститора и да искат откуп за него, за да си върнат компанията.

Част от изключително надарения екип отново е и Дженифър Анистън, която се връща в ролята си на Джулия Харис. Джейми Фокс отново е криминален консултант на свободна практика и най-лошият посредник на света. А Крис Пайн ("Стар Трек: Пропадане в Мрака") и носителят на "Оскар" Кристоф Валц ("Джанго без Окови") са новите противници, стоящи между момчетата и техните мечти.

"Шефове гадняри 2" е режисиран от Шон Андерс ("Семейство Милър"), който е съсценарист заедно с Джон Морис.
"Искахме да бъде отделна история, не просто три нови шефа и три нови начина да ги убием. Искахме да са същите тези момчета, които са толкова забавни и които всички обичаме. Пуснахме ги в изцяло нова лудория, която ги вкарва в ситуации, които не могат да си преставят. А това доведе до отчаяните решения, които измислят", казва Андерс.

Във филма има много екшън и смях, юмручни боеве, напрегнати нощни гонки из Лос Анджелис, с полицаи. Хореографията е дело на Томас Робинсън Харпър, работил по сложната гонка на магистралата в "Матрицата Презареждане".

"Шефове гадняри"***

"Пингвините от Мадагаскар" - елитни шпиони

Анимацията "Пингвините от Мадагаскар" представя най-великите и най-смешни птици под прикритие в световния шпионски бизнес. Скипър, Ковалски, Рико и Редник от любими поддържащи герои в "Мадагаскар " вече са централни образи в собствен екранен епос. "Характерно за пингвините от предишните филми са техните силни и разнородни личности. Те са като братска банда, в която преди всичко се цени приятелството, моралните принципи и любовта един към друг", казва режисьорът Ерик Дарнел. Тези елитни агенти обединяват силите си с изисканата тайна организация Северен вятър. Тя е оглавявана от красивия и мускулест хъски агент Секретно. Заедно те трябва да спрат злия д-р Октавиус, който иска да унищожи света. Околосветските странствания на пингвините ги водят до Антарктида, Венеция, пустинята, Шанхай, Ню Йорк и ... Кентъки. Там анимираните герои преживяват мигове на слава, участват в шпионски игри и осуетяват подлия заговор на злия учен октопод. И най-вече - лакомо поглъщат снакс със сирене, както никои пингвини до сега.

"Пингвините от Мадагаскар"***

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай