Йохансон е безпощаден воин

Йохансон е безпощаден воин | StandartNews.com

Лентата "Люси" на Люк Бесон разби боксофисите

Новата лента на Люк Бесон "Люси" разкрива една безпощадна Скарлет Йохансон в ролята на воин.

В зрелищната продукция мацката е влюбена в нощния живот студентка, която става жертва на тъмна сделка. В стомаха й са зашити няколко плика свръхнаркотици, които са способни да увеличат капацитета на човешкия мозък. След като един от пакетите случайно изтича в тялото й, в Люси се отключват неподозираните сили на мозъка й. Дават й сила, бързина и познания, каквито никога досега не е вярвала, че може да постигне. Така тя получава възможността да отмъсти на хората, които са я отвлекли и накарали да стане предмет на престъпленията им. Заедно с професор Норман, специализиран в изследванията в областта на човешкия мозък, супер жената започва скоростно преследване, което ще покаже, че няма граници за човешкото съзнание.

Зрелищните гонки и неочакваните обрати

са само част от изненадите в продукцията.
Новият екшън отвя конкуренцията в бокс офиса тази седмица. Лентата се нареди на първо място с печалби от над 40 милиона долара, като остави на второ място "Херкулес". Заснемането на филма започнало през септември миналата година в "Cite du Cinema", ново мегастудио в покрайнините на Париж. Оказва се, че с този бюджет "Люси" е най-скъпият филм на студио "EuropaCorp". Според екипа Люк Бесон никога досега не е добавял толкова много специални ефекти в своя продукция. Снимките в Тайван започнали на 21 октомври миналата година в столицата Тайпе и продължили 11 дни. Една от локациите на филма била Тайпе 101, един от най-високите небостъргачи в света. Някои от сцените били филмирани със специални IMAX камери. Към лентата имало толкова голям медиен интерес, че Люк Бесон, който освен режисьор е и сценарист на продукцията, решил да смени мястото на снимките. На пресконференция след края на тайванските снимки, Бесон изригнал срещу четвъртата власт : "Не искаме снимки с новите облекла на Скарлет. Понякога губя концентрация, когато съм притесняван от подобни неща." Заради набези на папараци заснемането на вечерните сцени било истинско изпитание за именития режисьор.

Освен в Тайван, камерите се ситуират и в Париж

Там се заснемат едни от най-напрегнатите сцени в лентата. Ключовите места, на които Люси разкрива пълния си потенциал, са улица "Ривиоли" до Версайския дворец, градините Тюйлери, както и Сорбоната. За да бъдат по-спокойни за безопасността при екшън сцените, филммейкърите взимат решение да снимат в Париж през лятото, когато има по-малко хора във френската столица. Продуцентът Вирджини Силва е изумен от начина, по който е заснета сцената с шофирането срещу движението на бързи обороти.
Бесон решава да заснеме един от най-опасните моменти във филма на известен парижки пазар.
"Снимахме на пазар, пълен с хора, в 2 следобед, коли хвърчаха навсякъде и се приземяваха върху сергиите с плодове и зеленчуци", смее се на екстремната случка спецът. "Имаше много охрана и след само три дни снимки, имахме много добри кадри."
За Йохансон Бесон е категоричен : "Скарлет е все още млада, но има доста опит с екшън-филмите. Винаги съм искал да работя с нея и когато започнах да подготвям "Люси", веднага си я представих в тази роля. Смятам, че този персонаж комбинира всичко, което хората харесват в Скарлет и знам, че публиката ще се забавлява много, когато филмът тръгне по кината."
В актьорския състав се включват още носителят на "Оскар" Морган Фрийман, който е в ролята на професор Норман, помагащ на Люси да свикне с промените в тялото си.
"Мисля, че Люк разгръща въображението си в интересна посока с този филм. Живеем с мисълта, че използваме само 10 на сто от мозъка си, но представял ли си е някой какво ще стане, ако можехме да ги впрегнем всичките", пита се известният американски актьор.
Още този април започна да се говори за продължение на трилъра. На въпрос към Бесон за възможността Люси да се сдобие с втора част, френският режисьор отговори : "С Люси ще видите затворен край на филма. Не знам дали можем да направим продължение, но ако продукцията се окаже голяма ще помисля по въпроса."
Спецовете коментират, че създателят на "Никита" и на героинята на Мила Йовович в "Петия елемент" сега отива много по-далеч с изграждането на образа на Люси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай