Улични музиканти шашнаха Слави

Улични музиканти шашнаха Слави | StandartNews.com

Габриела Йорданова от Русе и Андреа Начева от Разград продължават в Детската Евровизия

Страхотното шоу на братята от Бургас Костадин и Дилян Дянкови ги изстреля на финала

Талантливите братя Костадин (10) и Дилян (15) Дянкови, които събират овации край "Часовника" в Бургас със своите свежи изпълнения, са следващите финалисти на Детската Евровизия. Те изпълниха парче на Майкъл Джексън, но без да го имитират, а със свой аранжимент и хореография, което възхити жури и публика. "Жестоко! Ти си велик, да знаеш, Костадине, супер е! Правите страхотно шоу, независимо че нямате музикален педагог. Ами то и аз съм самоук... Много ви харесвам", не скри възторга си Слави Трифонов преди вечер в живото предаване на bTV. Двете момчета са израснали в семейството на музиканти. Баща им е певец и акордеонист. И двамата учат в Музикалното училище в родния си град и често могат да бъдат видени на "бул. Богориди" да свирят и пеят за удоволствие на минувачите. Дилян е участвал в конкурси по народно и естрадно пеене и за акордеонисти, където е печелил награди. Свири виртуозно на китара и импровизира. Често участва в програмата на рок клубове в Бургас.

Андреа Начева от Разград бе другият избор на журито за финалите. Тринадесетгодишната ученичка е участвала дори в международни музикални фестивали за деца. Публиката единодушно си хареса 12-годишната Габриела Йорданова. Момичето от Русе показа завиден професионализъм. Въпреки че сбърка в един момент, тя много точно успя да се справи със ситуацията, което възхити оценителите й и не оказа влияние върху избора. Габриела е печелила голямата награда на "Italia Music Festival" и още няколоко гран при в подобни международни фестивали в Румъния, Беларус, Италия, Унгария и Казахстан.

Изборът на талант, който ще представи страната ни на "Детска Евровизия" ще бъде излъчен на живо на 8 септември от 20 ч по bTV. Победителят ще бъде определен на принципа 50:50 от решението на журито и избора на зрителите, които могат да дадат своя глас на интернет страницата junioreurovision.bg и чрез sms. Финалисти от зрителския вот до момента са Симона Иванова, Иван Стоянов и Габриела Йорданова. Журито на конкурса избра Филип Филчев, Лора Герджикова, Павел Матеев, Елеонора Иванова, Андреа Начева и братята Дилян и Костадин Дянкови. Снощи трябваше да се изберат последните трима финалисти. Голямата надпревара на децата, която ще гледа цяла Европа, е на 21 ноември ва зала "Арена Армеец". Тринадесетото издание на "Детска Евровизия" ще се проведе на 21 ноември в зала "Арена Армеец" в София и ще се излъчи на живо по БНТ. Мотото на тазгодишното издание на "Детска Евровизия" е #discover (#откривай).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай