"Изгнаник" може да задмине "Живите мъртви"

Продукцията обещава да задмине тоталния хит "Живите мъртви"

"Изгнаник" може да задмине "Живите мъртви" | StandartNews.com

България се включи в световната подготовка за премиерата на сериала

Нов мегасериал тръгна от ефира на "Фокс". Първият епизод на "Изгнаник" вече е в историята, а вторият предстои - довечера от 23,50. Премиерата на дългоочакваната лента се състоя едновременно в 125 държави. Поредицата е оригинална продукция на "FOX Internetaional Studios", a изпълнителен продуцент е Робърт Къркман, през чийто ръце мина хитовият "Живите мъртви". Първият сезон е от 10 епизода, като от филмовия гигант вече подготвят втория. "Изгнаник" е базиран на комикса, създаден от майстора на съспенса Робърт Къркман - той също стои зад "Живите мъртви", както и от художника Пол Азасета. Централна роля има Патрик Фюджит, познат от "Не казвай сбогом". Той играе младия Кайл Барнс, който е преследван от демони. Изолира се от близките си, за да не им причини зло. А когато животът му става непоносим, тръгва да търси спасение и отговори на измъчващите го въпроси. Филип Гленистър пък облича расото на преподобния Андерсън, за да помогне на Кайл. Свещеникът вярва, че е пратен от Господ и е Негов воин. Той е тук, за да се изправи срещу злото. На Андерсън обаче нищо човешко не му е чуждо и е в плен на собствените си демони - алкохол и хазарт. При пътешествието към неизвестното двамата попадат на момченце (Гейбриъл Бейтман), също обладано от нечисти сили. А Кайл прави ужасяващо откритие, което може да промени не само неговата съдба, а и света завинаги.

"Беше невероятно преживяване да наблюдавам как от идея "Изгнаник" се превърна в комикс, а сега се разви и до телевизионен сериал, който ще бъде гледан по цял свят", казва Робърт Къркман. И допълва, че няма по-вълнуващо усещане от очакването на премиерата. "Ще се радвам феновете не просто да се насладят на сюжета, а и да се изплашат поне малко от него", споделя той.

Любопитен факт е свързан с подготовката на Фюджит за главната роля. Наложило му се е да опознае хора, които сляпо вярвали в екзорсизма. Актьорът споделя, че е научил много нови и неочаквани неща покрай образа си. Разбрал е също така, че зрителите обожават филмите на ужасите. Причината е проста - с тях се откъсват от сивото всекидневие и се доближават до тръпката, за която толкова много мечтаят.

София пък беше сред 12-те града в света, включили се в подготовката за глобалната премиера на сериала. НДК и "Фокс" организираха международен арт проект. На 28 и 29 май петима от най-добрите български графити художници - "140 Ideas", "Esteo" и "GOAT", изрисуваха огромен комикс с размери 7 на 24 метра на фасадата на НДК. Рисунката представлява сцена от комикса, вдъхновил създателите на сериала. До днес в Берлин, Истанбул, Джакарта, Куала Лумпур, Лондон, Манила, Сингапур, Стокхолм, Сидни, Загреб и Неапол най-изявените художници на местно ниво участваха в други сцени от комикса. На българските творци са им били необходими скеле на 14 етажа, тежащо 5 тона, 36 часа работа и 300 флакона боя, за да създадат произведението си.

"Кралят на тортите" с нов 8-и сезон

Нов осми сезон на "Кралят на тортите" тръгна съвсем наскоро по женската телевизия Ти Ел Си. Бъди Валастро и екипът му ще покажат поредните си сладкарски предизвикателства и ще шашнат зрителите с кулинарна изящност с всекидневни епизоди. Бъди е един от най-известните сладкари в САЩ и главно действащо лице в "Пекарната на Карло" в Хобокен, Ню Джърси. Там текат промени, но това не пречи на екипа му да изненадва хората пред малките екрани с още по-невероятни творения: торта с пиратска тематика, сладкиш с кактуси за Ботаническата градина в Ню Йорк, торта бира за Октоберфест и десерт за началото на есента, посветен на прибирането на реколтата.

В новия сезон ще видим и как Бъди ще разшири бизнеса си, като отваря нова пекарна в Кънектикът, САЩ. Бъди Валастро и колегите му, включително четирите му сестри, двама доведени братя и братовчеди, ще направят едни от невероятните си творения до момента. А клиентите ще са от най-взискателните, включително и известни личности от цял свят.

Като един от най-известните и признати създатели на торти в САЩ, Бъди продължава да сбъдва мечтата на баща си - да превърне "Пекарната на Карло" в известно име навсякъде по планетата. За най-труден момент в кариерата си сладкарят определя настоящият. "Когато имах само първата си пекарна в Хобокен, тя беше единственото нещо, за което трябваше да се тревожа. Затова пекарната се развиваше много, много добре. Но сега, след като разширих бизнеса си и имам 13 отворени пекарни, е трудно да намеря хора, които да мислят и да вършат нещата като мен. Някои смятат, че съм телевизионна звезда, което донякъде е вярно. Но не знаят, че ми се налага всеки ден да ставам в 6 часа сутринта и да почвам веднага да работя. Трябва да направя така организацията, че все едно съм на 13 места едновременно. Това не е проблем, който може да бъде превъзмогнат", споделя Валастро.

Любовен апокалипсис в "Сияйна луна"
Драматична сапунка разглежда проблемите в индийските бракове

От съвсем скоро Би Ти Ви върти индийския хит сериал "Сияйна луна". Поредицата е заложена в делничната програма на телевизията, която обединява два епизода в един от 14,30 часа. Любовната история от Боливуд е по романа на писателя Г. Трипати от 1887 г., а началото е през 2013 г. Драматичната поредица разказва за отношенията между свободолюбивия ерген Сарасватичандра Виас (Сарас), който живее в Дубай, и нежната и чувствителна Кумуд Десаи. Докато Сарас е от мъжете, отричащи любовта и твърди, че не се интересува от жени, то Кумуд е негова пълна противоположност - тя искрено вярва в любовта и мечтае да я срещне от малко момиче. Съдбата изправя двамата герои един срещу друг, когато бащата на Сарас - Лакшминандан, решава да ожени сина си за Кумуд. Младите остават разочаровани от това решение, защото Сарас не желае да сключва брак изобщо, а Кумуд иска да открие мъж, който я обича истински.

В образа на Сарас влиза красавецът Гаутам Роде. Той е много популярен сред сапунените телемани. Индийските актьори често са ангажирани с широко обществени каузи и Роде не прави изключение. Той вложи много усилия и финанси в благородната кауза "Помагащи ръце". Инициативата е в помощ на бездомните деца, чийто нарастващ брой е сериозен проблем за Индия. Фондацията се бори за подобряване на живота на подрастващите без дом. "Шокирах се, когато разбрах, че има около 11 милиона деца на улицата в Индия и на всеки 8 минути едно дете изчезва", споделя Роде.

Женската половина от историята е изиграна от Дженифър Уинджет. Благодарение на ролята си тя е отличена за най-добра актриса за 2013-а и 2014-а на наградите на индийската телевизионна академия. Малко по-рано (2012) британският вестник "Eastern Eye" я нареди на двадесет и първо място в класацията за най-сексапилните жени от Азия. Освен на телевизионна кариера, Уинджет се радва и на моделска. А хобито й са животните.

Заради големия брой турски и индийски продукции все повече актьори жертват личното си време за това на снимачната площадка. Десетки "служебни" двойки се залюбват пред камерите, но Уинджет и Роде не са една от тях. "Тя е много добра актриса и аз винаги съм го твърдял. Но ние просто имаме различен стил. Разменихме си телефоните след около година, откакто се бяхме запознали. За нас най-важна беше работата", разказва индиецът. И допълва, че си общуват единствено на професионално ниво и никога не са споделяли подробности за личния си живот. Дори не са се сприятелили. "Като актьори ние уважаваме личното пространство на другия", заявява актьорът.

Макар сериалът да се радва на голям зрителски интерес, продуцентите не се решават да го продължат с втори сезон. След като приключи снимките си за "Сияйна луна" през 2014 г., Роде започна да работи по нов проект - "Mahakumbh", около който плъзнаха множество слухове и клюки. Красавецът понесе куп критики, че напуска сериала "Сияйна луна" именно заради новата си роля в епизоди, които ще се излъчват по друг канал, но в същата телевизионна мрежа. Всъщност проблемът е, че според правилата в индустрията е невъзможно актьор да напусне дадено шоу, за да вземе участие в друго, принадлежащо на същия телевизионен оператор. Истината обаче е, че самият сериал "Сияйна луна" е свален от ефир. В действителност актьорът изчака да приключат снимките на историята за Сарас и Кумуд и след това започна работата си по новото шоу. "Времето на "Сияйна луна" просто свърши. Сега започвам снимки - дори не успях да си взема почивка между двата сериала. Никога не бих напуснал шоуто си, за да отида в друго!", категоричен е Роде.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай