Бомба в Темида (обновена)

Мъж откри и изнесе от съда в Исперих взривното устройство

Бомба в Темида (обновена) | StandartNews.com

Разград. Фалшиво взривно устройство вдигна под пара храма на Темида в Исперих. Гражданин открил часовниковия механизъм, поставен в книжен плик на стълбището пред Съдебната палата в града. От кесията се показвал GSM, омотан в жици и облепен с тиксо.

Мъжът действал храбро и преместил взривателя в близката градинка, а после алармирал в полицията. Триетажната сграда, където е настанено съдилището, бе отцепена. Там работят още общинската администрация и службата по заетост.

Всички служители бяха евакуирани, а сапьор от варненската службо ДОТО, въоръжен с робот, се зае с обезвреждането на бомбата.

По-късно стана ясно, че става въпрос за имитация на адска машина. В пакета е имало бял строителен материал, вероятно гипс, за който били залепени неработещ мобилен телефон и няколко жици. Пакетът имал прозрачна част, за да може хората, които го видят, да решат, че е бомба, обясниха от полицията.

Мотивът за заплахата не е ясен. В понеделник в съда било насрочено само едно наказателно дело - за изнудване, което е трябвало да започне в 14,30 ч. Останалите шест процеса са били граждански, сред тях два развода.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай