Убиецът на банкерката се предаде в Сливен

Убиецът на банкерката се предаде в Сливен | StandartNews.com

Сливен. Убиецът на банкерката от Бургас се предаде в сливенската полиция. В понеделник преди обяд бизнесменът сам се появил на входа на полицейското управление и предал своя пистолет. Междувременно МВР съобщи, че човекът е имал фирма за билки и плодове в Сунгурларе.

"Мъжът се предаде сам, в момента колегите работят с него, не мога да дам повече подробности", заяви пред "Стандарт" комисар Чавдар Божурски, директор на МВР-Сливен. В града под Сините камъни са пристигнали криминалисти от Бургас, които работят по случая. Все още не е ясно защо килърът е избрал Сливен като място за предаване на полицията.

57-годишният мъж се е предал към 10 часа сутринта в Сливен. Той е задържан, а при огледа на управлявания от него лек автомобил „Мазда" е намерен незаконен пистолет „Макаров" с изтрити номера, съобщи за „Фокус" главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

Заподозреният за убийството е собственик на фирма за изкупуване на билки, гъби и горски плодове. Фирмата развива дейност основно на територията на Сунгурларе. 57-годишният мъж кандидатствал за кредит в размер на 1,5 милиона лева от банката, който му е отказан.

Заподозреният посочил, че това е мотивът за извършване на убийството на банковия мениджър.

По-късно задържаният е признал, че причината да извърши убийството е отказан кредит.

Обвинението най-вяроятно ще му бъде повдигнато във вторник, съобщи за "Фокус" ръководителят на Окръжна прокуратура прокурор Калина Чапкънова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай