Шизофреник накълца майка си, заловен е с ножа на кръста

Нели се върнала от гурбет, синът й може да е бил дрогиран по време на клането

Шизофреник накълца майка си, заловен е с ножа на кръста | StandartNews.com

Велико Търново. Цял ден полицията издирва полугол психично болен мъж с окървавен нож на кръста във Велико Търново и най-накрая го залови. 21-годишният Роналд Стоянов е заклал майка си, след което е бил хванат в района на кв. "Триъгълника" в града, съобщиха от полицията. Той се е опитал да избяга от униформените, но безуспешно.

У него е намерен нож, който тепърва ще се изследва, за да се установи със сигурност, дали той е убил 43-годишната Нели Стоянова. Майка му се върнала от гурбет и намерила смъртта си. Трупът е открит в една от стаите на дома й в търновския квартал "Картала", съобщи директорът на ОД на МВР комисар Живко Коцев. Синът й Роналд Стоянов страда от параноидна шизофрения и е изключително опасен.

Убийството е извършено по изключително жесток начин. Жената е била намушкана многократно, повече от 10 пъти, каза комисар Коцев. По време на касапницата съпругът на жертвата е бил в къщата, но на друг етаж. Той не е чул нищо и открил убитата си съпруга едва след като е издъхнала. Съпругът, известен в квартала като Стоян Сиромаха, повикал на помощ съседите, които подали сигнал в полицията около 1,15 ч в сряда. На мястото незабавно е изпратена дежурна оперативна група, която е извършила оглед на местопроизшествието в присъствието на съдебен лекар.

В издирването на извършителя е бил ангажиран сериозен ресурс от хора, включително няколко полицейски кучета. Заподозреният е бил видян от свидетели по обяд около сградата на КАТ да обикаля полугол с препасан нож на кръста. Според съседи момчето е израснало в нормално семейство, с двама родители. Бащата е със значителна разлика в годините спрямо убитата. Самият той е роден в чужбина и затова получил такова име. бащата преди време се е занимавал с внос на коли от Австрия, а съпругата му Нели Стоянова е била на гурбет в Германия и скоро си дошла в родината. Полицията проверява и сигнал, че заподозреният е бил под влияние на наркотици. Образувано е досъдебно производство, каза говорителят на Окръжна прокуратура Велико Търново Румяна Ирманова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай