Цветанов: За бизнеса най-лошото е, че има политическа нестабилност

Цветанов: За бизнеса най-лошото е, че има политическа нестабилност | StandartNews.com

Велико Търново. „За бизнеса най-лошото е, че има политическа нестабилност", заяви по време на посещението си в завода за електротехника във Велико Търново заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. Според него самият факт, че се отива на предсрочни парламентарни избори, трябва да бъде разчитан като сигнал, че нещо не е наред в държавата.

„Най-големият проблем в момента е невъзможността за усвояване на средства по новия финансов програмен период, а що се отнася до бизнеса, той има нужда от политическа стабилност, за да се възползват от европейската солидарност", поясни Цветанов. Според него по време на икономическа криза всеки прави трансформации, за да се оптимизират и намалят разходите. Цветанов посочи, че са останали определени мощности в българската икономика, които все пак генерират част от брутния вътрешен продукт на страната.

Заместник-председателят на ГЕРБ отбеляза, че когато започват да се стабилизират нещата и започне връщането на обемите на производство на предприятията в рамките на техните заложени параметри, това означава, че ще се създадат повече работни места. „Именно от политическата стабилност зависи дали кметът на вашия град, както и всички останали, ще могат да се възползват от средствата по европейските програми, за да се подобри бизнес климатът", посочи Цветанов.

„Вие сте хора от реалния бизнес и реалното производство. Средствата, предвидени за България в този финансов програмен период са в размер на около 32 млрд. лв. – регионална политика, екология, земеделие, енергийна ефективност и за всичко, свързано с нещата, които могат да доведат до повече инвестиции, до по-добра бизнес среда и повече възможности за намаляване на разходите на бизнеса", заяви пред служителите на фирмата заместник-председателят на ГЕРБ. Той припомни, че по време на управлението на ГЕРБ тяхното предприятие е закупило две машини по програма „Конкурентоспособност", „което също е добавена стойност и намалява съответните разходи", допълни Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай