15:45 ч.

24.09.14

2 мин.

675

0

0

Паунова: Европа има нужда от бизнеса и младите хора

от Стандарт |

Паунова: Европа има нужда от бизнеса и младите хора
Снимка: ГЕРБ, пресцентър

София. "Алианс за младежта" е чудесен пример за това как политически решения и европейски инициативи намират отражение в частния сектор, постигайки конкретни резултати. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на представянето на пан-европейската бизнес инициатива „Алианс за младежта" в София. Паунова посочи, че институциите на национално и европейско ниво не могат сами да създадат работни места за младежи - това изисква колективни действия от страна на бизнеса и политиката. „Но най-вече, самите млади хора трябва да бъдат не само обект, но и двигател на програми за борба с младежката безработица", обясни още тя.


"Алианс за младежта" е обединение от над 200 компании, които са се ангажирали да работят съвместно със законодателите и образователния сектор, за да създават младежка заетост. Целта на инициативата е да бъдат създадени над 100 000 работни места през следващите години. В тази връзка, Ева Паунова изтъкна важността на образованието като първа и най-важна стъпка към успешното професионално развитие на младите. „Ако възпитаме нашите деца да взимат решения от малки, да са иновативни, да бъдат лидери, те ще станат такива и в професионалния си живот. Те ще бъдат хората, които не само търсят, но и създават работни места. Ще са желан кадър за всяка фирма, всеки бизнес", подчерта евродепутатът от ГЕРБ. Ева Паунова бе категорична, че ще работи за това образованието да бъде национален приоритет.


Кампанията "Алианс за младежта" беше официално представена на 18 септември във Веве, Швейцария. Ева Паунова беше почетен гост и на това събитие, като взе участие в уеб-семинар по темата за младежката безработица.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент