Местан: За празника всеки ще вложи мисъл за бъдещето на България

Местан: За празника всеки ще вложи мисъл за бъдещето на България | StandartNews.com

Европейска България днес е богата със своите граждани и е с дълг на политиците към тях за модерна управленска култура и институционална компетентност в името на държавата. Това се казва в поздравление на лидера на ДПС Лютви Местан по случай Деня на независимостта на България.

ю"Поднасям пожелания за здраве, самочувствие и непрестанно усещане за съобщност като фина и затова непреодолимо значима част от държавността", казва Местан. И припомня, че през 1998 г. по инициатива на парламентарната група на ДПС Народното събрание е гласувало 22 септември да бъде вписан като официален празник на България. "Да бъде тържествена еманация на човешкия ни усет за държавност", посочва още Местан. "Днес ДПС няма да провежда предизборна кампания, защото уважава духа на празника и вярва, че всеки ще вложи в този ден мисъл за бъдещето на България - модерна европейска държава с дар на стратегически богат и знаков политически партньор в цивилизационния диалог на Европа и света", казва още лидерът на ДПС. Ден по-рано в Исперих Местан заяви: "ДПС не заслужава обвиненията, че преяжда с власт, защото всъщност след внимателния анализ на 24-годишната част на историята на България показва, че ДПС не само не преяжда, а предоставя власт". По време на спортния празник на града пред множеството Местан припомни, че ДПС е избирало президенти и е давало мандат на премиери, които после са се отричали от него. Местан коментира пред множеството и събитията от преди 25 години.
"Друг един болен мозък отвори границата, но не за да пътуваме свободно, а за да прогони стотици хиляди наши братя и сестри. Сега днес други болни мозъци щели да затворят границата, за да им попречат да дойдат при нас, знаете ли защо, защото ги е шубе", каза Местан. Лидерът на ДПС заяви, че докато ги има избирателите на движението, партията ще е със солидно присъствие в парламента, а колкото по-силна е партията, толкова по-спокойни ще са хората за своите права и свободи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай