Гечев: Държавата е длъжна да помага на хора в неравностойно положение

Гечев: Държавата е длъжна да помага на хора в неравностойно положение | StandartNews.com

Проф. Румен Гечев, водач на листата на БСП лява България в Плевен, посети ТПК "Мара Денчева". Заедно с Димитър Кочков, кандидат за народен представител от листата, те се запознаха с работния процес в предприятието, където са наети хора с увреждания. Те се запознаха и разговаряха с работници, като се поинтересуваха и от техните проблеми съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Те изпадат в неравностойно икономическо положение. Например съвсем логично е, че хората в неравностойно положение по-често отсъстват от работа поради болест, но за съжаление разликата не се покрива от държавата, а се покрива от фирмата. Т.е. фирмата на практика икономически е наказана с това, че е наела хора с такива проблеми", коментира Гечев. Според него хората в неравностойно положение се чувстват добре, когато имат работа, а не когато са само на социални помощи. „Така че държавата е длъжна да създава условия за тези фирми", категоричен бе той.

На срещата присъстваха членове от управителния съвет на Окръжния съюз на ТПК - Плевен. От своя страна те връчиха записка на проф. Румен Гечев и Димитър Кочков за проблемите в Закона за кооперациите и поискаха промени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай