Борисов принуден да прави коалиция

Борисов принуден да прави коалиция | StandartNews.com

"Ако имаме около 100 депутати, означава след 2 месеца нови избори. Трябва да изкараме минимум 115-120 депутати, за да могат да се съобразят другите с нас. В противен случай трябва да се водят разговори с останалите партии, кандидати за новия парламент". Това каза в Кърджали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в четвъртък вечерта.

За пореден път Генерала заяви, че е скептик по отношение на изборите на 5 октомври, защото държавата била в изключително тежко състояние. "Вие най-добре познавате ДПС. Те видяха, че с БСП не може да има управление. Никога ДПС нямаше да слезе от властта, ако не знаеше, че ситуацията в страната е толкова тежка", обърна се към хората в Кърджали Борисов от сцената. Генерала допълни, че за съжаление и в БСП нямат кадри и експерти и за 1 година са върнали държавата там, където е била през 1990 г., което означава фалити на банки, дефицити, задължения на енергийна система с над 3 милиарда лв. Според Борисов сега въпросът е какво ще се прави след 5 октомври, за да бъде държава по-спокойна и подредена. "Ако нямаме достатъчно депутати, трябва да се водят разговори с БСП, ДПС, с реформатори, ако влязат, "цензури", и с всичките тези, които изброяват по телевизията.

Тогава бих ви поканил всичките, да седнете с мен на преговори и да кажем: "А сега кой ще си изберем да му кажем "Добър ден"?". Искате ли да ми помогнете, да ми кажете "кой?". Или да им върнем мандата. Това са вариантите, други няма", предупреди Борисов. И заяви, че ГЕРБ не може нищо да обещае, защото в касата на държавата нямало пари. "Затова ни помогнете сега, а ние ще ви върнем със стабилност", обърна се Борисов към хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай