Маноил Манев: Депутатите с рамо за силните кметове

Маноил Манев: Депутатите с рамо за силните кметове | StandartNews.com

Кандидат-депутатът от ГЕРБ в Стара Загора Маноил Манев очаква шест мандата от региона

- Г-н Манев, вие сте вече почти цял мандат общински съветник в Стара Загора. Какво ви накара да прекрачите от регионалната в голямата политика?
- Първо, разбира се, е доверието на моите съпартийци и колеги, които ме номинираха. Но аз си имам и собствен мотив да се хвана на хорото, както се казва. Ако бъда избран, искам названието "провинциален депутат", което в много случаи е натоварено с негативни асоциации, да стане синоним на добре свършена работа. Като общински съветник се убедих, че само силните градове и региони с кметове като Живко Тодоров, Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, могат да дръпнат България напред. И народните представители покрай основните си задължения на законотворци трябва да помагат на тези успешни кметове, да посветят голяма част от възможностите, вниманието, грижите си на своите региони. Само така с общи усилия можем да създадем икономически силни региони - с добри европроекти, с добра инфраструктура, с добри възможности за работа и живот.
- Директор на колежа за сигурност и охрана "Св. Георги Победоносец" в Стара Загора, вицепрезидент на Европейската федерация по бодигардинг, шеф на Профилигата по санда - това са само част от досегашните ви задължения - как ще носите още една диня под мишницата, ако станете депутат?
- С колежа ще се разделя, тъй като съм на трудов договор, но от другите си ангажименти нямам намерение да бягам. Аз съм се подписал и гарантирам, че през 2015 г. Стара Загора и България ще бъдат за първи път домакини на европейския шампионат по ушу. Няма да има сътресения и в спортния клуб по санда, на който съм президент и собственик.
- Всички сме единодушни, че българският спорт тръгна назад в последните години. Какво трябва да направим, за да си върнем старата слава на спортна нация?
- Първо, искам да поздравя "Стандарт" за чудесната инициатива "Спортните чудеса на България", която възкресява световните върхове на българския спорт. А за другото си говорим вече 25 години. Българският спорт се нуждае от силно рамо, за да се съвземе. Трябва най-после да закрепим законодателно икономическите преференции и облекчения за спонсорите, дарителите, меценатите на спорта. В последните години държавата прехвърли голяма част от задълженията си за развитието на спорта на общините, но не обезпечи финансово тази им нова роля. И за това трябва да се помислят бъдещите народни избраници.
- Каква е прогнозата ви за резултати в 27-ми Старозагорски избирателен район?
- Шест плюс - ще спечелим 6 депутатски места, преразпределението на гласовете може да ни даде още един мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай