Бизнесът търси кадри в социални домове

Бизнесът търси кадри в социални домове | StandartNews.com

Холандска фирма готова да наеме работници от Защитено жилище

Работодатели в Симитли обмислят вариант за осигуряване на заетост, съобразена с натовареността, трудовата специфика и местоработата на хора от „Защитено жилище за лица с психични разстройства". Социалният център е един от най-новите, разкрити с грижа за хората в неравностойно положение в общината. Той се реализира със средства по проект „Животът е в нашите ръце".

Съпътстващите изпълнението дейности събра на кръгла маса работодатели, експерти на социалните институции, местната власт, представители на неправителствените организации. От холандската фабрика за производство на шлюзове „KWT Constructions" в Симитли декларираха готовност за осигуряване на заетост за лица от Защитеното жилище. От фирмата увериха, че ще направят предложение за наемане на работа на тези хора, която да отговаря на възможностите им. По време на дискусията бяха коментирани важни въпроси за интеграцията им в обществото и най-вече за тяхната трудова заетост.

„Целта на проекта е да подобри качеството на живот на хората в защитени жилища в среда близка до семейна. Резултатите, които искаме да постигнем, са да подобрим качеството на живот, промяна в обществените нагласи", коментира ръководителят на проекта Маруся Филатова. Той се изпълнява от 15-и юли, а капацитетът на Защитеното жилище е 10 потребители - лица с психични разстройства, които са над 18-годишна възраст.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай