"АстраЗенека България" пуска 4 нови медикамента

"АстраЗенека България" пуска 4 нови медикамента | StandartNews.com

17 компании се борят за златните отличия на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/, които ще бъдат връчени на 29 април. Наградите са в три категории - "Качество", "Растеж" и "Иновации". В първата - "Качество", се състезават 8 компании - "Асарел Медет", "Девня Цимент", "Елит Тръвел Интернешънъл", "Минстрой холдинг", "Сименс", "Томбоу България", "Холсим България" и "Юробанк". За втората - "Растеж", са номинирани "Аурубис България", "Градус-1", "Ден и Нощ", "Лидл България", "Минстрой холдинг", "Трейс груп" и "Уолтопия". В третата група - "Иновации", са "АстраЗенека България", "Минстрой холдинг", "Солвей Соди", "Каолин" и "Юробанк България". В дните до 29 април в. "Стандарт" ще публикува коментари на собственици и мениджъри на номинираните компании и ще представи успехите на управляваните от тях дружества.

Три нови медикамента през миналата година и още 4 до края на тази представя в България биофармацевтичната компания "АстраЗенека". Така за последните 4 години компанията е пуснала на българския пазар 11 нови продукта за лечение на социално значими заболявания в областта на кардиологията, диабета, онкологията, пулмологията и инфекциозните и автоимунните заболявания.

"АстраЗенека България" е номинирана от КРИБ за приз в категорията "Иновации".

"Говорейки за иновации в лечението, невинаги става дума за "революционни открития", коментират от компанията. Защото напредъкът в медицината често може да се изразява в поетапни, но ефективни подобрения. Глобалната компания "АстраЗенека" е дарила на света откритието на бета-блокадата и първия бета-блокер, първия инхибитор на протонната помпа, както и медикамент от групата на статините, който осигурява най-мощната редукция на LDL-холестерола и забавя развитието на атеросклерозата. В България "АстраЗенека" присъства повече от 45 г. У нас компанията е първата, която представи нов клас лечение за пациенти с диабет тип 2 - SGLT2 инхибиторите. Само с един от медикаментите, който "АстраЗенека" регистрира на българския пазар през последните 2 години, са лекувани повече от 10 000 пациенти. Лечението е предотвратило 185 сърдечно-съдови инцидента и усложнения като инфаркт, инсулт, смърт. Днес делът на новите продукти представлява 32% от общите продажби на компанията у нас.

Близо 75 млн. лв. са вложени в мащабна клинична програма в страната, а само за последните 2 години ресурсите в развойна дейност са на стойност повече от 10 млн. лв. В момента в страната се провеждат 17 клинични проучвания, в които са включени 4299 пациенти. От 2000 г. пък работи научноизследователският отдел на "АстраЗенека България" - един от първите подобни звена на фармацевтични компании в страната.

Компанията осигурява и платформа за специалисти в различните терапевтични области, на която те може да обменят опит и да споделят новите тенденции с изявени професионалисти от цял свят. Наскоро "АстраЗенека България" дари компютърно оборудване и изгради виеоконферентна инстраструктура, която свързва 5 водещи онкоцентъра в страната. Чрез реализирания проект на стойност 35 000 лв. българските онколози в реално време може да се консултират за сложни клинични случаи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай