09:05 ч.

04.08.18

1 мин.

0

0

0

Протести готвят оранжерийни производители заради схемите за обвързана подкрепа

от редактори |

Протести готвят оранжерийни производители заради схемите за обвързана подкрепа

Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция изпрати протестно писмо, с което иска спешна среща с ръководството на земеделското министерство и промяна в бюджета, определен за подпомагане на сектора. Производителите предупреждават, че ако исканията им не бъдат изпълнени, са готови на протестни действия, предаде БНР.


Схемата за обвързано подпомагане за оранжерийни зеленчуци е обсъждана в работна група, ръководена от заместник-министър Вергиния Кръстева.


"Тя ме уверяваше в тази работна група, че промени в бюджета за оранжерийното производство няма да има", казва Атанас Кунчев от Асоциацията. Когато виждат какво предложение България е изпратила до Европейската комисия идва неприятната изненада: "Защото нашият бюджет беше отрязан с милион и 200 хиляди."


Според производителите някой в Министерството по традиция не си е свършил добре работата: "Или небрежност, или умишлена манипулация."


Ако отрязаните милион и 200 хиляди лева не бъдат изплатени под друга форма, това ще доведе до свиване на българското производство: "80% от плодовете и зеленчуците в България, които консумират българите, са внос. Какво може да стане? Ще станат 85%. Идеално. Парите, които дава Европа, не са в българско производство, а някъде другаде. Писна ни вече от схемаджийство в земеделието", казва изпълнителният директор на Асоциацията на оранжерийните производители Атанас Кунчев.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент