Рилските езера посрещат туристи на летище Варна

Рилските езера посрещат туристи на летище Варна | StandartNews.com

10 мегапана ще привличат чужденци по природни феномени, светилища и манастири

София. Рилските езера ще посрещат туристи на летище Варна. След грандиозния успех на фотоизложбата на летище София от днес други 10 мегапана ще очакват пасажерите на аеропорта в морската ни столица. Така чужденците и българите, кацнали във Варна, ще могат да се любуват на разкошни изображенията 2х1 метра на Аладжа манастир, Велико Търново, Плиска, Мадарския конник, Несебър, Пирин, Рилските езера, Солниците в Поморие, остров Св. Анастасия и яхтено пристанище на Св. Влас.

Идеята е красивите фотографии на част от емблематичните за страната ни природни феномени и съградените от човешка ръка забележителности да запалят хората да ги видят на живо. Така двете експозиции рекламират пред пристигащите пътници обекти в България, които всеки си струва да посети.

Подреждането на фотоизложбите в София и Варна е съвместен проект на Министерството на икономиката и енергетиката и вестник "Стандарт". И с любезното домакинство на двете летища.

Изложбата на летище Варна ще бъде открита днес в присъствието на зам.-министъра на икономиката Бранимир Ботев и на шефа на аеропорта в морската столица Димитър Костадинов.

Първата експозиция на летище София беше открита на 5 септември и се радва на голям успех сред пасажерите. В нея са подредени изображения на Белоградчишките скали, храм-паметника "Св. Александър Невски", Рилския манастир, Боянската църква, Рилските езера, Цари Мали град, Мелник, Несебър, Банско и Панагюрското златно съкровище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай