Каменград - спа в центъра на историята

Каменград - спа в центъра на историята | StandartNews.com

Можете ли да прескочите векове напред и от емоцията на древните траки да се потопите в блаженството на спа изкушенията? В Панагюрище това се случва точно 5 минути. Защото досами археологическия трезор и възрожденските къщи се намира "Каменград". Блестящият четиризвезден хотел с осанка от дялан камък ще ви омагьоса с абсолютно всички видове спа процедури и сауни. Едва ли има друго място, където има всичко - финландска и инфрачервена сауна, билкова биосауна, парна баня, лакониум, турска баня, пътека на Кнайп, приключенски душове и релакс зона. На метри пък ви чака 25-метров плувен басейн с минерална вода, открит басейн и детски басейн (с температура на водата 37 градуса) с хидромасажен сектор.

Заради новата спортна зала до броени месеци започва разширяване на хотела, който ще може да приеме гостите на спортните състезания.

Менюто за любопитния турист е наистина неустоимо. Панагюрище е град, в който всяко кътче е история и българщина. Богатото културно-историческо наследство, уникалните археологически и исторически паметници и природните дадености на Панагюрище привличат стотици хиляди посетители през цялото време на годината. "Каменград" е на метри от къщата музей на Райна Княгиня, Тутевата къща, където е заседавал априлският щаб на Георги Бенковски. Уникална със своите стенописи и духовни послания е Лековата къща, а Дудековата къща е истинско огледало на Възраждането - съчетания на старите български традиции и навлизащата в бита на панагюреца европейска култура в края на XIX век.

Старите църкви "Свето Въведение Богородично" и "Свети Георги Победоносец" ни връщат към майсторлъка на старите майстори с неповторимата си архитектура и иконопис.

Досегът със светините на Панагюрище е едно незабравимо докосване до "най-българското време", както Захарий Стоянов определя славните дни на април 1876 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай