Хотелиери с оферта за безплатна сянка в Слънчев бряг

Хотелиери с оферта за безплатна сянка в Слънчев бряг | StandartNews.com

Искат и повече полицаи, които да бдят за сигурността в курорта

Концесионерите на плажовете в Слънчев бряг да осигурят безплатни чадъри и шезлонги, за да спасят сезона. Това предложиха от Съюза на собствениците в Слънчев бряг на своето годишно отчетно събрание, което се проведе днес.

Държавата да се откаже от таксата на плажовете, за да могат концесионерите да осигурят безплатната сянка за туристите. Това поиска зам.-председателят на асоциацията Веселин Налбантов, цитиран от „Флагман.бг".

„Това е начинът – държава и бизнес да работят заедно и развиват българския туристически продукт. От концесионни такси на плажове в бюджета влизат 8-9 млн. лв. на година. Конкретно – от Слънчев бряг сумата е приблизително 3 млн.лв. Не мисля, че е някакъв проблем държавата да се откаже от тези пари. Стори ли го, концесионерите ще осигурят безплатни чадъри и шезлонги", каза още той.

Качеството на поддържане на плажните ивици няма да се намали – ще има спасители, медицински екипи и чистотата ще бъде на ниво., коментира Налбантов. И изтъкна, че се отказва от своя икономически интерес в полза на българския туризъм.

На събранието поискаха и командироването на повече полицаи в Слънчев бряг, където численият състав е под 100 служители.

От Съюза на собствениците в Слънчев бряг настояват за среща с премиера Бойко Борисов, на която да изложат исканията си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай